Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic

Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic
Foto: Pixabay.com

Un ministru britanic anunță faptul că cetățenii din țările membre UE, care nu au primit viza de rezidenți, trebuie să părăsească cât mai curând Regatul, în caz contrar ei vor fi expulzați.

Kevin Foster, ministrul pentru Imigranți a declarat că „cetățenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident și nu pleacă vor sta ilegal în Regatul Unit”, potrivit Politico. Totodată, el a precizat că se așteaptă ca oamenii să părăsească țara în mod voluntar.

Cetățenii care nu au primit viza de rezidenți în Marea Britanie, obligați să părăsească țara

Cetățenii din UE, care nu au primit viza de rezidenți pentru Marea Britanie, ar trebui să părăsească voluntar țara. În caz contrar, ei vor fi expulzați, după cum a precizat chiar Foster, ministrul pentru Imigranți.

Mai mult decât atât, el a ținut să precizeze că Marea Britanie se așteaptă ca acești cetățeni să părăsească voluntar țara.

5,4 milioane de permise de ședere, acordate cetățenilor din UE

Marea Britanie a acordat peste 5,4 milioane de permise de ședere, cetățenilor din state din UE. Totuși la data de 31 august 2021, existau 400.000 de cereri în așteptarea unui rezultat, a precizat ministrul Foster.

Cei care au avut motive întemeiate să depășească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie încă pot aplica (…) Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obține statutul pe care îl merită”, a explicat ministrul Kevin Foster.

Kevin Foster susține că nu există o legătură între criza angajaților din mai multe domenii, printre care și transporturi și probleme de expulzare a migranților.

Nu suntem de acord că sistemul bazat pe puncte este principala cauză a crizei de forță de muncă în Marea Britanie, pentru că putem observa deficiențe similare în întreaga UE, în special în domenii precum industria ospitalității și cea a transportului cu camionul”, a declarat el.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe din România, le transmite cetățenilor români, că începând cu luna octombrie 2021, nu vor mai putea călătorii în Marea Britanie doar cu buletinul.

Urmăriți B1TV.ro și pe