China avertizează națiunile ASEAN să evite să fie folosite ca „piese de șah” de marile puteri

China avertizează națiunile ASEAN să evite să fie folosite ca piese de șah de marile puteri
În imagine: Wang Yi, ministrul chinez de Externe. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Michael Sohn

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a avertizat luni că țările din Asia de Sud-Est trebuie să evite să fie folosite ca „piese de șah” de marile puteri în timpul unui discurs politic în capitala Indoneziei, anunță Reuters.

Wang ar vrea să izoleze întreaga regiune

Vorbind la secretariatul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) din Jakarta, Wang a declarat că multe țări din regiune sunt presate să ia partea unei regiuni care riscă să fie „remodelată de factori politici”.

„Ar trebui să izolăm această regiune de calculele geopolitice… să nu fie folosită ca piesă de șah în rivalitatea dintre marile puteri”, a spus el, adăugând: „Viitorul regiunii noastre ar trebui să fie în propriile noastre mâini”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”