Compania farmaceutică Pfizer a anunțat că doza a treia a vaccinului este eficientă împotriva variantei Omicron

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat că doza a treia a vaccinului este eficientă împotriva variantei Omicron
Foto: Hepta.ro

Potrivit unui comunicat de presă oferit de către compania farmaceutică Pfizer BioNtech, reprezentanții companiei sugerează că doza a treia a vaccinului anti-COVID dezvoltat de către Pfizer ar fi eficientă împotrivă variantei sud-africane.

Trei doze de vaccin sunt eficiente împotriva Omicron

De asemenea, aceștia au transmis că un vaccin modificat special împotriva variantei Omicron va fi gata în luna martie a anului 2022.

Potrivit acestora, studiile de laborator sugerează că doza a treia a vaccinului anti-COVID ar neutraliza varianta sud-africană, în timp ce un număr de două doze de vaccin ar arăta un grad semnificativ redus de eficacitate, „ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu varianta Omicron”.

În urma studiilor efectuate, s-a observat că o persoană ce s-a imunizat cu trei doze are același număr de anticorpi împotriva variantei Omicron ca a unei persoane ce s-a imunizat doar cu două doze împotriva celorlalte variantei, precum Delta sau Alpha. Chiar și așa, reprezentanții companiei Pfizer BioNtech au transmis că un număr de două doze de vaccin ar fi suficiente pentru a reduce semnificativ riscurile pe care o persoană le poate dezvolta.

OMS: Nu există niciun motiv să ne îndoim

Reprezentanții companiei au transmis că un vaccin împotriva variantei Omicron ar putea fi gata în luna martie.

De asemenea, reprezentantul OMS, Michael Ryan, a declarat marți că „nu există niciun motiv să ne îndoim” de faptul că vaccinurile actuale protejează pacienții infectați cu Omicron împotriva formelor severe de Covid-19.

„Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește severitatea bolii și spitalizarea, și nu există niciun motiv să credem altceva” cu Omicron, a explicat Ryan. Citește mai mult

Urmăriți B1TV.ro și pe