Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, modificat împotriva variantei Omicron, ar putea fi gata în luna martie

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, modificat împotriva variantei Omicron, ar putea fi gata în luna martie
Foto: Hepta - DPA Images / Pavlo Gonchar

Pfizer BioNTech se așteaptă ca un vaccin care vizează varianta Omicron să fie gata până în luna martie. Furnizorii de vaccinuri din Marea Britanie au făcut primul anunț cu privire la probabilitatea ca vaccinurile lor să fie eficiente împotriva tulpinii sud-africane, arată AFP.

Un vaccin nou ar putea fi gata până în 2022

Declarația comună emisă astăzi relatează că testele de laborator au arătat că o schemă de imunizare prin intermediul celor trei doze a produs un efect de neutralizare asupra noii tulpini sud-africane.

Producătorii au adăugat că un vaccin care vizează noua variantă Omicron ar putea fi livrat până în martie 2022.

Cu toate acestea, încă nu se știe dacă acest lucru va fi necesar și cel mai bun curs de acțiune este reprezentat prin imunizarea cu cele trei doze recomandate.

„Asigurarea că mulţi oameni sunt vaccinaţi complet cu primele două serii de doze şi doza booster rămâne cel mai bun curs de acţiune pentru a preveni răspândirea Covid-19”, a transmis directorul Pfizer, Albert Bourla.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer ar putea proteja împotriva formelor severe

Producătorul Pfizer BioNTech a spus că va continua eforturile de a aduce pe piață un vaccin anti-Covid-19 modificat special împotriva variantei Omicron. Anunțul vine după ce un studiu inițial a sugerat că anticorpii vaccinului Pfizer ar putea fi de până la 40 de ori mai puțin eficienți în asigurarea protecției împotriva variantei sud-africane.

Compania farmaceutică a dat un ton optimist cu privire la perspectiva că vaccinul anti-COVID ar putea să protejeze împotriva oricărei forme severe corelate cu varianta Omicron.

Organizația Mondială a Sănătății a spus, de asemenea, că nu există niciun indiciu că Omicron cauzează o boală mai gravă la o persoană infectată decât Delta, care este în prezent varianta dominantă.