Consulatul României la Stuttgart este închis, după ce a fost depistat un caz de Covid-19

Consulatul României la Stuttgart este închis, după ce a fost depistat un caz de Covid-19

Programul Consulatului General al României la Stuttgart este suspendat joi și vineri, ca urmare a confirmării unui caz de contaminare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului consular, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Solicitanții de servicii consulare programați în zilele respective vor fi reprogramați în cel mai scurt timp posibil. Ulterior testării celorlalți membri ai personalului consular, se va reevalua modalitatea de continuare a activității de relațiicu publiculîn perioada imediat următoare”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse politice, chiar consulul a fost testat pozitiv. Acesta ar fi internat în spital la acest moment, ceea ce presupune că a dezvoltat o formă destul de gravă, din moment ce germanii tratează majoritatea cazurilor la domiciliu, chiar şi cele simptomatice. Doar în cazul unor complicaţii, pacienții Covid primesc îngrijire spitalicească.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile