CORONAVIRUS | Încă un parlamentar din SUA a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19. Avea 60 de ani

CORONAVIRUS | Încă un parlamentar din SUA a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19. Avea 60 de ani

Un senatorrepublican,bolnav deCOVID-19, a murit. Virginia Ben Chafin Jr. a încetat din viață la vârsta de 60 de ani, din cauza complicațiilor asociate virusului din China.

Un al doilea parlamentar din SUA a murit din cauza Covid-19

Virginia Ben Chafin Jr. s-a stins din viață la numai 60 de ani, din cauza complicațiilor, după ce a fost infectat cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, informează Mediafax.

Vestea tristă a fost dată chiar de reprezentanții acestuia.

„Senatorul Augustus Benton (Ben) Chafin, Jr., născut în Russell din sud-vestul Virginiei a murit la 1 ianuarie 2021 din cauza complicațiilor asociate Covid-19”, au declarat oficialii.

De menționat este că Chafin este a doua victimă, în câteva zile, din Congresul american, după Luke Letlow, deputat republican mort la 41 de ani. Acesta anunțase pe 18 decembrie că a fost confirmat pozitiv, iar trei zile mai târziu a fost internat în spital.

Potrivit ultimelor date furnizate de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite au depăşit, la începutul anului, pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Numărul deceselor declanșate de virusul COVID-19 a ajuns la 346.400.

Bilanț sumbru în Brazilia

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, la 84.548.625 potrivit datelor publicate deworldometers. Dintre acestea, 59.781.742 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce 1.838.141 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei sanitare.

Braziliaa depăşit sâmbătă pragul de 7.700.500 de cazuri, după ce în ultimele ore au fost raportate mai multeinfectări noi, a anunțatMinistrul Sănătății.

Conform celor mai recente rapoarte,Braziliaajunsă pe locul trei în topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, după SUA și India, a înregistrat7.700.578 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care6.756.284 au fost vindecate.

Braziliaeste cea mai mare țarădin America Latină și efectuează niveluri relativ scăzute de testare, ceea ce înseamnă că cifra reală a contaminărilor cu noul virus de tip SARS-CoV-2 este, probabil,semnificativ mai mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe