Dilema filozofului Mihai Șora după ce a votat. Mesajul repezentantului secție de votare l-a pus pe gânduri

Mihai Șora, filosful român în vârstă de aproape 104 ani, s-a prezentat dis-de-dimineață la votare, însă a reprezentantul secție i-a transmis un mesaj care l-a lăsat confuz.Acesta a postat un mesaj pe Facebook în care a povestit că cel care i-a dat materialele de vot i-a spus că îl așteaptă și la alegerile următoare, însă Șora nu a înțeles dacă era vorba depre cele parlamentare din decembrie sau cele locale de peste 4 ani.

Domnul cu ștampila a zis: „Sperăm să vă vedem și la următoarele alegeri, domnule Șora!“ Eu am crezut – cum e și firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare„, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Mihai Șora militează pentru exercitarea dreptului la vot

FilosofulȘora i-a îndemnat de mai multe ori în tultimii ani pe români să meargă la vot. Mihai Șora subliniază că în România, votul nu este obligatoriu prin lege, însă cetățenii sunt obligați să-și exprime opțiunea electorală de legea morală.

Dragi prieteni,

Aud tot felul de zumzete care dau de înțeles că „nu e obligatoriu să voteziAșa este: legile românești nu te obligă să votezi, cum se întâmplă, de pildă, în Australia. Te obligă, însă, dezastrul în care a ajuns România de astăzi, te obligă viitorul copiilor tăi și ai celor din jurul tău, te obligă ideea de cinste și ideea de demnitate. Te obligă legea morală – o lege care stă mai presus de toate celelalte”, a transmis Șora pe Facebook la alegerile prezdențiale de pe
24 noiembrie 2019.

Ultima oră