Diplomatul rus care a demisionat din Ministerul de Externe de la Moscova transmite că rușii nu se tem de un război nuclear: „Americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”

Diplomatul rus care a demisionat din Ministerul de Externe de la Moscova transmite că rușii nu se tem de un război nuclear: „Americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”
Diplomatului rus care a demisionat din ministerul de Externe de la Moscova, transmite că rușii nu se tem de un război nuclear: „Americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”. Sursa Foto: Hepta/ Handout / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

​Boris Bondarev, reprezentat al misiunii ruse la ONU la Geneva, cel care și-a anunțat demisia din ministerul de Externe de la Moscova la începutul săptămânii, a transmis că oficialii ruși nu se tem de perspectiva unui război nuclear, deoarece nu cred că Statele Unite ale Americii vor riposta unui atac.

„Rusia nu se teme de un război nuclear fiindcă nu crede că America va riposta”

Diplomatul rus a declarat într-un interviu că i s-a făcut rău din cauza situației din diplomația rusă și a „tuturor conversațiilor cu colegii mei despre când îi vom lovi odată pe americani sau când vom arunca arme chimice asupra Mariupolului să-i scoatem afară pe naziști”.

„M-am gândit, Dumnezeule. Nu erau niște oameni oarecare care vorbeau despre aceste lucruri. Acești oameni erau specialiști, oameni care știau ce sunt armele nucleare. Știau ce înseamnă asta și cu toate acestea vânturau asta cu atâta ușurință încât era șocant”, a afirmat ​Boris Bondarev.

Acesta susține că obișnuia să îi întrebe pe colegii săi dacă își dau seama că, dacă Rusia atacă Statele Unite cu o armă nucleară, Washingtonul va riposta cu aceeași monedă și dacă își doresc ca copiii lor să trăiască în ruine radioactive: „Iar ei îmi răspundeau că americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”, a relatat diplomatul, menționând că este vorba de oameni care au trăit și lucrat în SUA ani de zile și „cu toate acestea, nu înțeleg nimic despre America”.

„Dacă oameni de la nivelul meu spuneau aceste lucruri, atunci vă puteți imagina ce spuneau oficialii mai înalți de la Moscova. Există o probabilitate ridicată că și ei gândesc la fel, că îi putem lovi [pe americani] și ei nu vor riposta”, a mai adăugat Bondarev.

„Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea”

Boris Bondarev a anunțat luni că demisionează din ministerul rus de externe. De asemenea, acesta a condamnat public războiul rus împotriva Ucrainei și l-a criticat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov: „În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în data de 24 februarie a acestui an”, a scris în mesajul publicat luni pe LinkedIn.

„Cei care au conceput acest război vor doar un lucru – să rămână la putere, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile în tonaj și costuri cu întreaga Flotă Rusă”, a transmis diplomatul.

„Ministerul Relațiilor Externe nu este implicat astăzi în diplomație. El răspândește minciuni, incită la ură și război. Diplomații servesc interesele private ale unui cerc restrâns de persoane care n-au nimic de-a face cu nevoile reale ale societății ruse”, a mai adăugat acesta.

Totodată, Bondarev a mai susținut că războiul declanșat de liderul de la Kremlin este unul nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva poporului său și „cea mai gravă crimă” împotriva poporului rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe