Diplomatul rus de la Geneva l-a criticat pe Lavrov. Politicianul și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina: „Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea”

Diplomatul rus de la Geneva l-a criticat pe Lavrov. Politicianul și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina: Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea
Foto: Hepta/Zuma Press / Alex Chan Tsz Yuk.

Boris Bondarev, reprezentat al misiunii ruse la ONU la Geneva, a condamnat public războiul rus împotriva Ucrainei. Politicianul a demisionat și l-a criticat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, relateză dailyexpress.

„Timp de douăzeci de ani de muncă, am fost nevoit să observ diverse întorsături ale politicii noastre externe, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea ca la 24 februarie a acestui an.

Războiul agresiv declanșat de Putin cu Ucraina și de fapt, cu întreaga lume occidentală, nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, poate, cea mai gravă crimă împotriva poporului rus, care cu litera Z îndrăzneață a șters orice speranță pentru dezvoltarea treptată a unei societăți democratice de succes din țara noastră”, a explicat Boris Bondarev.

Boris Bondarev, atac dur la adresa Kremlinului

Potrivit acestuia, inițiatorii acestui război își doresc un singur lucru – să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate pompoase, să navigheze iahturi de lux, să se bucure de o putere nelimitată și de deplină impunitate. Bondarev a subliniat că regimul lui Putin este pregătit să sacrifice multe vieți pentru asta.

Totodată, Bondarev a criticat activitatea Ministerului rus de Externe, al cărui nivel de minciuni și neprofesionalism a crescut de la an la an. În ultimii ani, notează diplomatul, acest lucru a luat o scară pur și simplu catastrofală – „a fost construit un sistem care se înșală singur”.

„Ministrul Lavrov este o bună ilustrare a degradării acestui sistem. În 18 ani, a trecut de la un intelectual profesionist și luminat, cu care mulți angajați ai ministerului și-au dorit să fie egali, la o persoană care difuzează constant declarații compromițătoare.

Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe nu este angajat în diplomație. Reprezentanții acestuia seamănă minciuni, incită la ură și la război. Diplomația servește interesele private ale unui cerc restrâns de oameni care nu au nimic de a face cu nevoile reale ale societății ruse”, a precizat Bondarev.

Diplomatul Bondarev renunță la carieră politică

Oficialul a declarat că Rusia nu mai are aliați din cauza politicii sale agresive, „și nu din cauza rusofobiei notorii” despre care se vorbește constant la televiziunea rusă.

„Am studiat enorm ca să devin diplomat și mi-aș dori să lucrez în continuare pentru țara mea. Dar astăzi, din păcate, a rămâne în funcția publică și a urma un curs politic dezastruos înseamnă să-mi trădez patria. Nu vreau și nu pot să fac asta. În acest sens , am decis să renunț” , a afirmat Boris Bondarev.

Urmăriți B1TV.ro și pe