Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”

Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
Peședintele, Vladimir Putin a fost nevoit să îl aștepte pe Recep Erdogan înaintea unei întâlniri la summit-ul regional din Kazahstan, fiind pus într-o situație penibilă.

William Burns, directorul CIA, este de părere că, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin, se va vedea pus în fața faptului împlinit, acesta nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear pe care îl are la îndemână, potrivit realitatea.net.

Avertismentul șefului CIA despre Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin trebuie „să fie îngrijorat, nu doar de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă din Ucraina, ci de ceea ce se întâmplă acasă și de ceea ce se întâmplă pe plan internațional”, a susținut William Burns pentru CBS.

Potrivit acestuia, în ciuda promisiunii Chinei din februarie privind o „prietenie fără limite”, Beijingul a refuzat să ofere sprijinul militar pe care Putin l-a solicitat și „și-a controlat entuziasmul față de modul în care Rusia a condus războiul”.

De asemenea, William Burns a mai sugerat că provocările în creștere ale Rusiei l-au lăsat pe Vladimir Putin cu mai puține opțiuni, ceea ce îl face potențial mai periculos.

„Putin care simte că este cu spatele la zid, poate fi destul de periculos și nesăbuit”, a mai declarat directorul CIA.

Urmăriți B1TV.ro și pe