Doar 55% dintre medicii din Franța și-au administrat serul anti-COVID. Guvernul amenință cu vaccinarea obligatorie

Doar 55% dintre medicii din Franța și-au administrat serul anti-COVID. Guvernul amenință cu vaccinarea obligatorie
Emmanuel Macron vrea ca Uniunea Europeană să emită „un aviz rapid” la cererea Republicii Moldova de aderare la UE. Sursa Foto: Hepta.ro

Franța nu mai stă la negocieri. Dacă până în septembrie 2021 nu vor fi vaccinați cel puțin 80% dintre angajații din domeniul sanitar, administrarea serului va deveni obligatorie.

„Obiectivul nostru este ca până în septembrie, cel puțin 80% dintre angajații din căminele de bătrâni și unitățile medicale să primească cel puțin o doză de vaccin”, au transmis ministrul Sănătății, Olivier Veran și ministrul Autonomiei, Brigitte Bourguignon, într-o scrisoare adresată directorilor de spitale și căminelor de bătrâni, la începutul săptămânii, potrivit Agerpres.

Ministrul francez al Sănătății, anunț ferm pe tema vaccinării anti-COVID-19

Oficialii guvernului francez au subliniat faptul că din toamnă vor urma schimbări majore.

„În caz contrar, vom deschide calea pentru vaccinarea obligatorie în ceea ce privește angajații din domeniul sanitar (…) Până în prezent, doar 55% dintre angajați au primit cel puțin o doză de vaccin”, au anunțat reprezentanții guvernului.

De asemenea, ministrul Olivier Veran a amenințat medicii cu vaccinarea obligatorie și la Radio FranceInfo, dacă „munca de convingere” din timpul verii se va dovedi insuficientă.

Urmăriți B1TV.ro și pe