Rusia îi întinde o mână lui Evo Morales după ce a fost înlăturat de protestatarii din Bolivia

Rusia îi întinde o mână lui Evo Morales după ce a fost înlăturat de protestatarii din Bolivia
Foto: Hepta.ro

Președintele din Bolivia, Evo Morales, şi-a anunţat, duminică, demisia, după trei săptămâni de proteste împotriva realegerii sale pentru un patrulea mandat şi după ce armata şi poliţia s-au raliat apelurilor opoziţiei de a-şi prezenta demisia.

Cu toate acestea, Evo Morales a primit rapid o ofertă de la Russia Today (RT), postul de casă al Kremlinului.

„Îi propun lui Morales un loc de muncă pasionant, de prezentator la RT în limba spaniolă”, a scris, luni, Margarita Simonian, redactorul șef al RT în limba engleză, pe mesageria Telegram.

Finanţat de statul rus, postul de ştiri RT emite în limbile rusă, engleză, arabă, spaniolă, franceză şi germană. Pentru numeroase state europene şi pentru SUA, RT este un canal de propagandă şi de dezinformare prorus, ceea ce postul dezminte, definindu-se drept o voce independentă faţă de dominaţia mediatică occidentală.

Margarita Simonian a subliniat că Morales nu ar fi primul şef de stat care s-ar ralia echipelor sale, fostul preşedinte ecuadorian Rafael Correa animând de peste un an pe RT un talk-show politic în spaniolă.

„El nu se plânge”, a dat ea asigurări.

Evo Morales, la putere în Bolivia din 2006, şi-a anunţat demisia duminică, în urma unei noi zile marcate de noi confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, precum şi a unor demisii în serie a mai mulţi miniştri şi deputaţi.

Morales s-a bucurat de susţinere din partea unor oficiali ai stângii din America Latină, care, asemeni preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, au calificat drept „lovitură de stat” evenimentele care au dus la demisia lui.