Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă în Sievierodonetsk, spune guvernatorul Gaidai

Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă în Sievierodonetsk, spune guvernatorul Gaidai
Foto: Hepta.ro

Armata ucraineană ar putea fi nevoită să se retragă pe poziții mai puternice în orașul Sievierodonetsk, aflat în conflict în estul țării, dar nu va renunța la oraș, iar miercuri au avut loc lupte violente în această zonă, a declarat guvernatorul regiunii, citat de Reuters.

Nimeni nu va renunța la oraș

Ucraina se așteaptă ca Rusia să își intensifice bombardamentele asupra Sievierodonetsk și să organizeze o ofensivă uriașă acolo unde Moscova își concentrează toate eforturile, a declarat guvernatorul, Serhiy Gaidai, la televiziunea națională.

„Luptele continuă și nimeni nu va renunța la oraș, chiar dacă armata noastră trebuie să se retragă pe poziții mai puternice. Acest lucru nu va însemna că cineva renunță la oraș – nimeni nu va renunța la nimic. Dar este posibil ca (ei) să fie forțați să se retragă”, a spus el.

Rusia dorește capturarea provinciei Luhansk

Forțele militare rusești au demarat un nou atac în regiunea Luhansk:„Putem afirma că ofensiva a început deja”. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihail Andronik

Bătălia de câteva zile pentru orașul industrial s-a dovedit a fi crucială, Rusia concentrându-și puterea ofensivă în speranța de a atinge unul dintre obiectivele sale declarate – capturarea completă a provinciei Luhansk din jur în numele separatiștilor.

„Ne așteptăm ca volumul bombardamentelor asupra Lishianțkului și Sievierodonetskului să crească și să se ajungă la ofensive uriașe în direcția Sievierodonetsk și Popasna și la încercări de a traversa din nou râul Siverskyi Donets pentru a dezvolta în continuare ofensiva”, a declarat Gaidai. El a precizat că obiectivul principal al Rusiei în următoarele zile este de a cuceri Sievierodonetsk și de a tăia complet drumul de importanță strategică de la orașele Bakhmut și Lysychansk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”