Germania vrea să impună un embargo asupra petrolului rusesc cu sau fără acordul Ungariei, susține ministrul german al economiei

Germania vrea să impună un embargo asupra petrolului rusesc cu sau fără acordul Ungariei, susține ministrul german al economiei
Germania vrea să impună embargo asupra petrolului rusesc cu sau fără acordul Ungariei, susține ministrul german al economiei. Sursa Photo: Hepta/ Wolfgang Kumm

Robert Habeck, ministrul german al economiei susține că este dezamăgit că UE nu a ajuns la un acord în ceea ce privește embargoul asupra petrolului din Rusia.

De asemenea, acesta a adăugat că Germania ar fi dispusă să renunțe la participarea Ungariei în luarea acestei decizii, pentru a accelera procesul, informează Reuters.

Germania vrea ca UE să impună embargo împotriva petrolului rusesc și fără acordul Ungariei

„Dacă președinta Comisiei Europene va spune că facem asta (impunerea embargoului – n.r.) în format de 26 fără Ungaria, eu voi susține varianta aceasta”, a declarat Robert Habeck told the la postul Deutschlandfunk.

„Dar nu am auzit încă acest lucru din partea UE”, a adăugat ministrul german al economiei, înaintea unei întâlniri cu lideri politici și industriași la Forumul Economic de la Davos.

Dintre cele 27 de țări UE, Ungaria este cel mai vocal critic al unui embargo împotriva țițeiului din Rusia.

Vladimir Putin: Este imposibil pentru anumite state UE să renunțe rapid la petrolul rusesc

„Evident, anumite state UE, în al căror mix energetic ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea să facă asta multă vreme, să renunțe la petrolul nostru”, susține președintele Federației Ruse.

Dacă renunță la livrările de gaz rusesc, consideră Vladimir Putin, Europa riscă să plătească pe termen lung cea mai scumpă energie din lume, iar competitivitatea industriei europene de profil ar fi subminată.

Din cauza sancțiunilor occidentale, care complică semnificativ vânzarea de petrol rusesc la nivel global, Federația Rusă se confruntă cu un declin istoric în ceea ce privește producția de petrol, unul nemaivăzut de la destrămarea Uniunii Sovietice.

„Există schimbări tectonice pe piața petrolului, iar să faci afaceri cum se făceau înainte, în conformitate cu vechiul model, pare improbabil”, a continuat Vladimir Putin, adăugând că este important să fie stabilit un lanț complet de la producător către consumatorul final.

Președintele Federației Ruse a promis ajutoare pentru producătorii autohtoni de petrol, inclusiv prin facilitarea accesului la împrumuturi și garanții de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni