Guvernatorul pro-rus din regiunea Herson, posibil otrăvit de angajații săi. A fost dus pe targă la Moscova

Guvernatorul pro-rus din regiunea Herson, posibil otrăvit de angajații săi. A fost dus pe targă la Moscova

Șeful administrației pro-ruse din regiunea ucrainană Herson, Vladimir Saldo, ar fi fost otrăvit de doi angajați, relatează presa ucraineană.

Potrivit acesteia, administraţia rusă îi suspectează pe menajera şi pe bucătarul liderului separatist care i-ar fi pregătit masa în ziua în care a început să se simtă rău.

„La o jumătate de oră de când a terminat de mâncat, a experimentat o înceţoşare a conştiinţei, apoi i-au amorţit degetele. După alte câteva ore a leşinat. Doctorii locali i-au făcut o electrocardiogramă şi o tomografie, în urma cărora au exclus un infarct sau un atac cerebral”, a transmis administraţia pro-rusă.

Transportat de urgență în Crimeea și apoi la Moscova

„În prezent este la terapie intensivă cu diagnosticul de otrăvire cu o substanţă necunoscută. Rezultatele testelor vor arăta exact despre ce substanţă este vorba. Doctorii lui vor şti în câteva zile”, a relatat presa rusă.

Potrivit Euromaidan Press, Vladimir Saldo a fost transportat pe data de 06 august la Institutul Sklifasovski din Moscova, în stare de comă indusă.

Secţia de Terapie Intensivă Toxicologică a institutului amintit – singurul laborator chimico-toxicologic din Moscova care e dotat cu aparatură de înaltă precizie ce permite determinarea substanţelor otrăvitoare – este rezervată pacienţilor otrăviţi cu diverse substanţe chimice ce necesită o detoxifiere de urgenţă.

Serviciul de presă al administrației pro-ruse din Herson a susținut momentan că starea de sănătate a guvernatorului s-a deteriorat din cauza suprasolicitării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)