Fermierii ucraineni i-au otrăvit pe soldații ruși cu cireșe stropite. Aceștia s-au răzbunat pentru că li s-a furat recolta

Fermierii ucraineni i-au otrăvit pe soldații ruși cu cireșe stropite. Aceștia s-au răzbunat pentru că li s-a furat recolta
Foto: Hepta - Sputnik

Ucrainenii din teritoriile ocupate de forțele ruse folosesc toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a-i sabota pe invadatori. Un oficial local a declarat că fermierii le-au oferit rușilor cireșe tratate cu insecticide, provocând „îmbolnăvirea în masă” a forțelor inamice.

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, a dezvăluit în timpul unei emisiuni de televiziune că fermierii ucraineni au rămas fără recolta de cireșe, după ce acesta a fost furată de soldații ruși. Ceea ce nu știau aceștia este că fructele fuseseră stropite cu substanțe chimice, potrivit Ukrainian News.

Cireșe tratate cu insecticide, „cadou” pentru hoții ruși

„Fermierii noștri le-au pregătit un alt cadou – cireșe dulci, proaspăt tratate, care au provocat o îmbolnăvire în masă în rândul rușilor care le-au furat de la ei. Și acesta este un alt fel de mișcare partizană, de rezistență, care există astăzi pe teritoriul Melitopolului. Nu ar trebui să furați nimic de la noi, totul a fost realizat prin munca grea a fermierilor noștri”, a spus Fedorov.

Primarul a susținut că 99% dintre oamenii care rămân în Melitopol fac acum parte dintr-o mișcare de rezistență care vizează trupele ruse.

„Locuitorii Melitopolului au ignorat complet sărbătorirea Zilei Rusiei. Întreaga țară a văzut duminica trecută doar 15 oameni din 70.000 de locuitori care au stat la coadă pentru pașapoarte rusești”, a spus Federov.

Orașul Melitopol a fost ocupat din primele zile ale războiului. O mare parte din regiunea care găzduiește cea mai mare centrală nucleară din Europa se află în prezent sub controlul Kremlinului.

Urmăriți B1TV.ro și pe