Guvernul de la Berlin: Propunerea de interzicere a vizelor Schengen pentru cetăţenii ruși a fost înaintată spre dezbatere în UE

Guvernul de la Berlin: Propunerea de interzicere a vizelor Schengen pentru cetăţenii ruși a fost înaintată spre dezbatere în UE
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Guvernul german anunță că a luat act de propunerea de interzicere a eliberării de vize Schengen pentru cetăţenii ruși în UE, dar că nu este pregătit încă să ia o decizie în acest sens.

Guvernul de la Berlina  luat act de propunerea  de interzicere a eliberării de vize Schengen pentru cetăţenii ruși

„Proiectul a fost înaintat de unele țări UE și astfel se află pe ordinea de zi. Guvernul german va trebui acum să poarte discuții pe marginea acestuia cu membrii cabinetului și în cadrul UE. Aceste discuții nu au fost finalizate, de aceea nu pot informa despre rezultatele intermediare” – a spus Hebestreit.

„Vă cer să aveți răbdare” – a adăugat acesta, subliniind că „Guvernul german a luat cunoştinţă de această propunere la nivelul UE”. Reprezentantul oficial al Cabinetului a refuzat să facă alte comentarii în acest sens.

Ucraina a cerut miercuri Uniunii Europene și țărilor G7 să nu mai elibereze vize pentru cetățenii ruși, invocând ceea ce a spus că este sprijinul acestora pentru invazia Ucrainei, relatează Reuters.

Bulgaria oprește pe termen nelimitat eliberarea de vize turistice rușilor, precum și vize pentru proprietarii imobilelor. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR).

Bulgaria se aliniază Ucrainei

Ministrul bulgar al Economiei interimar, Aleksander Mikhailov, a declarat că țara sa oferă sprijin militar Ucrainei. Este vorba despre 4.200 de tone de arme, notează nova.bg.

„În primele patru luni de la începutul războiului, până pe 30 iunie, au fost semnate autorizații pentru exportul de arme bulgare în valoare de un miliard 16 milioane de euro”, precizează oficialul bulgar.

Urmăriți B1TV.ro și pe