Importurile de carne din Republica Moldova, interzise temporar de Rusia

Importurile de carne din Republica Moldova, interzise temporar de Rusia
Foto: globalnews.ca

Rusia impune un embargou temporar asupra importurilor de carne din Republica Moldova, a anunţat directorul serviciului federal veterinar şi fitosanitar Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, citat de agenţia Tass.

Embargoul va intra în vigoare începând din 27 octombrie.

Motivul avansat de oficialul rus pentru impunerea embargoului este acela că în timpul unei inspecţii desfăşurate împreună cu autorităţile belaruse ar fi descoperit cazuri de livrare prin intermediul Republicii Moldova a unor produse din carne nesigure, inclusiv produse achiziţionate de la producători care îşi vând marfa în pieţe locale.

Produsele respective erau destinate în special pieţei din Belarus. În urma inspecţiei, s-a constatat că produsele din carne din Republica Moldova sunt periculoase conform criteriilor ruse, iar certificatele sanitar-veterinare sunt inexacte, a declarat Dankvert.

Nu este prima dată când Rusia impune restricții asupra importurilor de produse care provin din Republica Moldova. Cu un an în urmă, Moscova a instituit un embargou asupra vinurilor din moldovenești, iar din iulie a interzis importurile de fructe, legume şi conserve din Republica Moldova pe piaţa rusă.