În Kenya, mamele sunt nevoite să ofere sex în schimbul unui bidon cu apă pentru a-și ține copiii în viață

În Kenya, mamele sunt nevoite să ofere sex în schimbul unui bidon cu apă pentru a-și ține copiii în viață
În Kenya, mamele sunt nevoite să ofere sex în schimbul unui bidon cu apă pentru a-și ține copiii în viață, sursă foto: captură YT

Kenya se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, iar situația este atât de gravă încât femeile au ajuns să fie nevoite să ofere sex pentru a obține apă pentru a-ți ține copiii în viață.

Seceta din Africa de Est a lăsat 37 de milioane de oameni să se confrunte cu foamete acută

O femeie a povestit cum, recent, proprietarul stației de colectare a apei a crescut brusc prețul, iar în momentul în care a spus că nu își permite, el i-a sugerat să ofere sex pentru a obține apa. Pentru a se asigura că familia sa nu moare de sete, femeia povestește că nu a avut de ales, conform Metro.

Și acesta nu este un caz izolat. Numeroase femei din Kenya au povestit că trec prin aceeași situație. Femeile spun că în încercarea de a evita astfel de situații pleacă împreună să ia apă, reducând astfel șansele să fie abuzate.

Seceta din Africa de Est a lăsat 37 de milioane de oameni să se confrunte cu foamete acută, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Nu a plouat deloc în ultimii doi ani, iar de patru sezoane recolta a fost foarte slabă.

Conform OMS, o persoană din Kenya ar avea nevoie de 100 de litri pe zi de apă pentru a bea, a găti, a întreține animalele, pentru a spăla. Femeile de aici spun că distanța medie pentru a ajunge la apă este de cinci-șapte kilometri, fiind nevoie să meargă în jur de două ore și jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe