Israel revine la restricții dure, pe fondul răspândirii variantei Delta. Premierul a făcut anunțul

Israel revine la restricții dure, pe fondul răspândirii variantei Delta. Premierul a făcut anunțul
În fotografie: Naftali Bennett, premierul Israelului. Sursă Foto: Hepta - DPA Images / Ilia Yefimovich

Israelul, țara cu cel mai mare procent al populației vaccinate, revine la restricțiile dure anti-COVID-19.

Marți, Guvernul Israelului a încheiat o întâlnire de trei ore, în urma căreia a anunțat o nouă listă de restricții, pe fondul valului de infectări cu varianta Delta:

  • purtatul măștii redevine măsură obligatorile la evenimente cu peste 100 de persoane;
  • accesul la evenimente cu sub 100 de persoane se va putea face doar cu dovada vaccinării.

De asemenea, guvernul israelian recomandă companiilor să faciliteze munca de acasă, pentru angajați, iar instituțiile vor funcționa cu 50% din numărul de angajați la birou.

Creștere exponențială a numărului de cazuri de COVID-19, în Israel

Tot marți, guvernul a anunțat 18 țări din zona roșie, din care turiștii, în cazul în care vin de acolo, vor trebui să treacă o carantină timp de o săptămână. Măsura se va aplica și pentru nevaccinați, și pentru vaccinați, din data de 11 august.

Înainte de a semna noile restricții, premierul Naftali Bennett s-a adresat liderii tututor partidelor din coaliție, cărora le-a transmis că ar trebui impuse noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Mobilizare s-a anunțat și de la Ministerul Apărării. Ministrul Benny Gantz a semnat un ordin de apel pentru 1.000 de rezerviști.

Din aprilie până la începutul lunii iulie 2021, numărul noilor cazuri de COVID-19 a fost nesemnificativ în Israel, aproape de zero. Cifrlee au început să crească semnificativ în ultimele săptămâni, când zilnic, au început să fie raportate între 1.000 și 4.000 de noi cazuri.

Ultima oră
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții