Israelul renunţă la testele obligatorii Covid-19 pentru persoanele care ajung pe aeroportul din Tel Aviv

Israelul renunţă la testele obligatorii Covid-19 pentru persoanele care ajung pe aeroportul din Tel Aviv
Foto: Inqum Photos / George Călin

Israelul a anunţat duminică că va elimina verificarea testării obligatorie Covid-19 a persoanelor care ajung pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, însă cetăţenii străini vor trebui să aibă un rezultat negativ înainte de a se îndrepta spre această ţară,   conform Agerpres.

Fără teste obligatorii Covid-19 din 20 mai

Ridicarea acestei restricții s-a luat după că a fost înregistrată o scădere a numărului de infectări, și anume peste 6000 de cazuri, cu aproximativ 2000 mai puține în ultima lună, conform Ministerului israelian al Sănătății.

Această decizie va fi solicitată din 20 mai.

Astfel că,  potrivit Ministerului, cetățenii străini  pot  să renunțe la efectuarea unui test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie și pot alege în schimb să facă un test rapid antigen într-un interval de 24 de ore înainte de plecarea spre Israel.

Toţi călătorii care sosesc pe aeroportul La Ben Gurion, israelieni sau străini, sunt direcționați spre centrele  de testare PCR. Acestea se află  colţul terminalului principal rezervat de obicei pentru check-in.

 De asemenea, de la 1 martie, Israelul nu le-a cerut  cetăţenilor săi să efectueze teste pentru Covid-19 în străinătate, înainte să plece spre casă.

Pasagerii care ajung la destinație trebuie să se autoizoleze pentru cel puţin 24 de ore, sau până când au răspunsul  negativ al unui test PCR,  conform  regulilor în vigoare.

Italia renunță la masca de protecție

La sfârșitul lunii aprilie, Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, a semnat un decret care elimină obligativitatea privind purtarea măștii în cluburi, baruri, restaurante și supermarketuri. În acest locuri, masca va fi „foarte recomandată”. Iar în mijloacele de transport în comun, la spectacolele de toate felurile și la evenimentele sportive în interior va rămâne obligatorie până pe 15 iunie.

De asemenea, masca de protecție rămâne obligatorie pentru angajații și vizitatorii din spitale, aziluri de bătrâni și școli, până la vacanţa de vară, informează AFP.

În plus, certificatul sanitar, care atestă vaccinarea anticoronavirus ori rezultatul negativ al unui test, nu va mai fi obligatoriu de la 1 mai.

Totodată, Grecia renunță la certificatul verde pe durata sezonului estival. Persoanele care doresc să viziteze Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia.

Urmăriți B1TV.ro și pe