Liderul rebelilor din Libia: NATO nu face nimic, în timp ce civilii sunt ucişi de forţele pro-Gaddafi

Liderul rebelilor din Libia: NATO nu face nimic, în timp ce civilii sunt ucişi de forţele pro-Gaddafi
Liderul libian al rebelilor, generalul Abdul Fattah Younis, a acuzat NATO nu face nimic, în timp ce oamenii din Misrata sunt ucişi de forţele pro-Gaddafi, notează BBC. "Dacă NATO mai aşteptă o săptămână,...

Liderul libian al rebelilor, generalul Abdul Fattah Younis, a acuzat NATO nu face nimic, în timp ce oamenii din Misrata sunt ucişi de forţele pro-Gaddafi, notează BBC.

„Dacă NATO mai aşteptă o săptămână, cetăţenii vor fi exterminaţi. Nu vom mai găsi pe nimeni”, a declarat Abdul Fattah Younis.

Fostul ministru de interne al lui Gaddafi care s-a raliat rebeliunii în februarie, a adăugat că „presa internaţională trebui să susţină puternic Misrata şi să ceară ajutorul NATO care crede că ne face un serviciu bombardând din când în când, în timp ce lasă locuitorii din Misrata să moară în fiecare zi”.

NATO a susţinut că intervenţiile militare ale coaliţiei au redus forţele conduse de Muammar Gaddafi, însă liderul libian a mutat în mod deliberat armele în zonele în care locuiesc civilii pentru a împiedica atacurile aviate.
Misrata este situat şa 214 km în estul capitalei Tripoli, bastion al regimului Gaddafi. Timp de 40 de zile, insurgenşii apără acest oraş, care este bombardat de trupele guvernamentale.

Potrivit BBC, peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestor lupte.

Tags: