Lupta anticorupție din România a fost dată exemplu de către candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Bulgaria

Lupta anticorupție din România a fost dată exemplu de către candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Bulgaria
Foto: bnr.bg

Rumen Radev, candidatul socialist la președinția Bulgariei, a dat lupta anticorupție din România drept exemplu de succes în combaterea fenomenului și a precizat că, dacă va câștiga alegerile, va veni imediat în vizită în România.

Candidatul a promis că va milita în țara sa pentru înăsprirea luptei anticorupție, dar și pentru adoptarea unor măsuri de securitate sporite la frontiere pentru a prevenipătrunderea imigranților.

"Imediat ce voi fi ales preşedinte, voi vizita România, pentru a vedea cum arată o reformă reală a justiţiei. Voi invita reprezentanţi ai instituţiilor abilitate din România să vină în vizită şi să-şi împărtăşească experienţele. Peste două miliarde de euro au fost recuperaţi în România de pe urma acţiunilor anticorupţie. Creşterea economică este acolo de 4,2%", a spus socialistul, potrivit novinite.com.

Radev s-a clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale. O victorie a sa ar putea duce la o și mai mare apropiere a Bulgariei de Rusia.