Manifestaţie a partidului lui Plahotniuc în Chişinău în plin scandal politic: Se cere demisia preşedintelui Igor Dodon (VIDEO)

Manifestaţie a partidului lui Plahotniuc în Chişinău în plin scandal politic: Se cere demisia preşedintelui Igor Dodon (VIDEO)
Foto: Unimedia

În plină criză politică, Partidul Democrat controlat de Vladimir Plahotniuc a organizat o manifestaţie în centrul Chişinăului la care au participat câteva mii de persoane care i-au cerut demisia preşedintelui Igor Dodon.

Vladimir Plahotniuc a participat alături de Pavel Filip, preşedintele interimar care a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegerile anticipate, şi mai mulţi lideri PDM.

„Am venit să arătăm mesaj de solidaritate. Este o lovitură de stat. Jos Dodon!. Dodon trebuie să demisioneze imediat, trebuie să mergem în alegeri parlamentare anticipate și concomitent alegeri prezidențiale. Noi, PD, am încercat să facem o alianță, să mărim salarii, pensii mai mari, însă a venit Dodon să mă convingă să împărțim țara. Nu am acceptat condițiile lui, nu am acceptat să-mi trădez țara”, a afirmat Plahotniuc de pe scenă, conform unimedia.info.

Manifestaţie a partidului lui Plahotniuc în Chişinău în plin scandal politic: Se cere demisia preşedintelui Igor Dodon

Acesta a cerut expres demisia lui Igor Dodon pentru a putea fi organizate alegeri prezidenţiale anticipate odată cu cele parlamentare.

„Să vedem cine-i mai votează pe 6 septembrie în alegerile anticipate. Iar noi vom face tot ce e posibil ca concomitent cu alegerile parlamentare anticipate să aibă loc alegerile prezidențiale. Dodon a încălcat jurământul. Noi, moldovenii, îl somăm să demisioneze din funcție. Să-și recunoască eșecul în încercarea de a-și vinde țara. Este un trădător”, a completat Plahotniuc.

Mulțimea s-a îndreptat spre clădirea Președinției cu rezoluția „pentru apărarea țării”, iar mai mulți simpatizanți PD au aruncat în curtea Președinției curcani.

Liderul liberalilor Dorin Chirtoacă a încercat să participe la manifestația democraților, dar a fost bruscat de bodyguarzii lui Plahotniuc.

„Am vrut să-i spun în față că dictatura lui s-a terminat. Curtea Constituțională este o adunătură”, a arătat Chirtoacă.

La finalul manifestanţiei, Vladimir Plahotcniuc a făcut apel susținătorilor săi să fie pregătiți, deoarece astfel de manifestații ar mai putea avea loc.

Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)