Marcel Ciolacu: Ne-am asumat că vom avea cel mai mare număr de aleși locali la aceste alegeri

Marcel Ciolacu: Ne-am asumat că vom avea cel mai mare număr de aleși locali la aceste alegeri
Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul pe care îl conduce și-a asumat că după alegerile locale va avea cel mai mare număr de aleși locali din România. Social-democrații au încheiat recent un acord post-electoral cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, iar Ciolacu anunță că o înțelegere similară urmează să fie încheiată și cu ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu, despre alegerile locale: Ne-am asumat că vom avea cel mai mare număr de aleși

”Avem alianțe post-electorale. Am semnat cu domnul Ponta, sper ca mâine (marți – n.r.) să semnăm și cu domnul Tăriceanu pentru majoritățile din Consiliile județene”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR.

Întrebat dacă actuala conducere a PSD și-a asumat un scor electoral la alegerile locale din 27 septembrie, liderul social-democrat a răspuns: „Ne-am asumat că vom avea cel mai mare număr de aleși locali la aceste alegeri, per total”.

La finalul lunii august, Ciolacu afirma că estimează că PSD va câștiga peste 20 de consilii judeţene la locale.

”Obiectivul este să avem cei mai mulţi aleşi locali, din nou, confirmaţi pe funcţii, că marea majoritate, peste 95 la sută sunt aceeaşi candidaţi, la fel ca şi la PNL. Perla coroanei normal că este Primăria Generală a Capitalei şi eu cred că vom avea peste 20 de consilii judeţene câştigate de PSD”, a declara Ciolacu.

Ciolacu: Vom merge singuri la alegerile generale

În ceea ce privește alegerile parlamentare programate la începutul lunii decembrie, Ciolacu a precizat, din nou, luni seară, că PSD nu va face nicio alianță.

”La alegerile generale deoarece a fost un termen prevăzut de lege, acel termen a fost expirat, vom merge singuri la alegerile generale. Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea, care vrea să demonstreze că singură pe sigla Partidului Social Democrat, fără aranjamentele de culise cu unii şi cu alţii, pe sub masă sau la vedere, luptă să câştige şi eu sunt convins că doamna Gabriela Firea va câştiga”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Nu este prima dată când președintele PSD declară că formațiunea pe care o conduce va intra pe cont propriu în cursa pentru alegerile legislative. Ciolacu a explicat recent că la nivelul conducerii PSD s-a luat această decizie ținând cont și de faptul că social-democrații nu au încheiat nicio alianță electorală în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

”Am luat decizia caPSDsă meargă singur la acestealegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL”, a anunțat, recent, Ciolacu.

Campania electorală pentru alegerile locale începe în data de 6 noiembrie

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe în data de 6 noiembrie și se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7:00.

Pe 24 noiembrie se vor constitui birourile electorale ale secțiilor de votare. Pe 3 decembrie are loc depunerea sau livrarea plicurilor exterioare conținând documentele de vot prin corespondență la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondență.

Votul pentrualegerile parlamentare 2020va începe duminică6 decembrie, la ora 6:00 și se va încheia în aceeași zi, la ora 21:00.