Marcel Ciolacu: PNL e cel mai nereformat partid. A rămas cu traseiștii / Despre bugetul pentru 2021: Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli! (VIDEO)

Marcel Ciolacu: PNL e cel mai nereformat partid. A rămas cu traseiștii / Despre bugetul pentru 2021: Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli! (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat luni seară, pentru B1 TV, că, în vreme ce social-democrații au pregătit liste de candidați la parlamentare cu figuri proaspete și specialiști în mai multe domenii, mai ales în Sănătate, PNL vine în fața alegătorilor mai ales cu traseiștii. Concluzia lui a fost că PNL este, în acest moment, cel mai nereformat partid din România. Ciolacu i-a mai acuzat pe liberali, aflați la guvernare, că pregătesc mai multe majorări de taxe, dar nu spun acum nimic, pentru că vin alegerile și nu vor să piardă voturi.

Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali că pregătesc majorarea taxelor, dar nu spun nimic acum pentru a-i păcăli pe români să-i voteze

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a cerut din nou Guvernului PNL să prezinte în Parlament proiectul de buget pe anul viitor. El s-a arătat „ferm convins” că liberalii se feresc să facă acest lucru, deoarece pregătesc majorarea unor taxe și nu vor ca românii să afle acest lucru fix înainte de alegeri. Ciolacu a mai spus că guvernanții cu certitudine vor crește taxele deoarece „nu au venituri”.

„Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli, nu ţine totul ascuns! Nu-i păcăli şi după ce le-ai luat votul vii cu bugetul!”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

El s-a referit în mod special la ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, căruia i-a reproșat că nu a venit în Parlament să vorbească despre finanțele țării, în ciuda numeroaselor invitații ce i-au fost adresate.

„Aş fi vrut să iniţiez o lege că dacă nu vine domnul ministru să fie amendat sau să fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea”, a mai precizat liderul social-democraților.

Nu e prima dată când liderul PSD îi acuză pe liberali că încearcă să păcălească electoratul, ascunzând planurile de majorare a taxelor până după alegeri.

„Acum vă mint că nu vor crește impozitele și taxele, deși, pe ascuns, lucrează de zor la simulări pentru a crește TVA-ul general de la 19% și TVA-ul la alimente de la 9% la 22%. Adică vor crește prețurile până la cer! Cu ce cost? Scăderea drastică a consumului, prăbușirea puterii de cumpărare și a nivelului de trai și aducerea a peste 1 MILION de români sub pragul sărăciei! Acest guvern incompetent vă minte din nou! După criza sanitară, vor aduce și urgia economică peste România”, a scris Ciolacu, într-o postare pe Facebook, pe 18 octombrie.

Marcel Ciolacu afirmă că PNL a rămas, în acest moment, cel mai nereformat partid din România

Președintele PSD a mai afirmat, tot pentru B1 TV, că PNL este, în acest moment, „de departe” cel mai „nereformat” partid din România. E i-a acuzat pe liberali mai ales de faptul că promovează tot felul de traseiști pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

El a amintit apoi că PSD vine în fața electoratului cu mai mulți specialiști, mai ales în domeniul Sănătății, dat fiind că trecem printr-o criză sanitară generată de epidemia de coronavirus.

„Noi am ales calea de a duce, de această dată, cei mai buni specialişti în Parlament, mai ales în domeniul sănătăţii, şi mă uit pe lista PNL-ului, unde au rămas traseiştii. (..) Fără nicio reţinere vă spun că PNL în acest moment este cel mai nereformat partid din România, de departe”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, pentru B1 TV.

Declarația mai vine și în contextul în care parlamentari social-democrați, chiar cu mai multe mandate la activ, de data aceasta nu și-au mai găsit locuri pe liste și au fost nevoiți să candideze din partea altor formațiuni.

„Le reamintesc (liberalilor) că au existat alţi politicieni, şi la PSD, care şi-au dorit întreaga putere şi niciunul nu a sfârşit bine”, a mai punctat Marcel Ciolacu.