CORONAVIRUS | Marea Britanie vrea să testeze 100.000 de oameni pentru COVID-19, aleși aleatoriu, înainte de ridicarea restricțiilor

CORONAVIRUS | Marea Britanie vrea să testeze 100.000 de oameni pentru COVID-19, aleși aleatoriu, înainte de ridicarea restricțiilor

Marea Britanie are în vedere testarea pentru COVID-19 a unui grup ales la întâmplare, format din 100.000 de persoane, pentru a avea o imagine mai clară asupra modului de răspândire a virusului, înainte de a lua decizia ridicării restricţiilor impuse populaţiei, a declarat, joi, Ministrul Sănătăţii, citat de Reuters.

Mai exact, programul demarat de Imperial College va contacta 100.000 de oameni din toată Anglia, aleși la întâmplare, ce vor primi acasă truse de auto-testare, pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu COVID-19.

Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă va relaxa sau nu restricţiile la nivel naţional, impuse pe 23 martie, pentru a încetini răspândirea coronavirusului, care până acum a ucis peste 26.000 de persoane pe teritoriul Marii Britanii.

Astfel, pentru a putea relaxa restricţiile în condiţii de siguranţă.este esențială îmbunătăţirea capacităţii de a urmări ratele de infecţie în diferite părţi ale Marii Britanii, este de părere Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, care promitea că va creşte numărul de teste la 100.000 pe zi până la sfârşitul lunii aprilie. Până în prezent, au fost efectuate puţin peste 52.000 de teste.

Premierul britanic se teme de o relaxare prematură a restricțiilor

Premierul britanic Boris Johnson și-a reluat activitatea la începutul săptămânii, după ce s-a recuperat în urma infectării cu COVID-19. Acesta a avertizat că este încă prea devreme ca măsurile restrictive să fie relaxate, de teama unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

„Dacă putem arăta același spirit de unitate și determinare ca în ultimele șase săptămâni, atunci nu am nicio îndoială că îl vom învinge. Vă cer să vă stăpâniți nerăbdarea, deoarece cred că ne aflăm acum la sfârșitul primei faze a acestui conflict și în ciuda suferinței, aproape am reușit”, a declarat premierul în vârstă de 55 de ani, la o lună după ce a fost testat pozitiv.

Deși măsurile de distanțare socială vor fi revizuite în data de 7 mai, premierul britanic a declarat că nu se poate pronunța asupra ritmului în care vor fi aceastea efectuate, potrivit Reuters.

Simptome similare cu COVID-19, descoperite la copiii din Marea Britanie

Pediatric Intensive Care Society (PICS) din Marea Britanie a declarat, prin intermediul unui comunicat, că oficialii sanitari au depistat „o creştere redusă în numărul de cazuri de copii bolnavi critic ce prezintă un tablou clinic neobişnuit”, observând în acest sens „o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme”, simptome similare cu noul coronavirus.

Serviciul Naţional de Sănătate (National Healt Service – NHS) a emis o alertă în acest sens, semnalând „o aparentă creştere a numărului copiilor de toate vârstele care prezintă o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme, necesitând terapie intensivă în Londra şi în alte regiuni”, citează CNN.

Cu toate acestea, autorităţile britanice au mai spus că poate fi vorba despre „un patogen infecţios neidentificat”, asociat cu aceste cazuri.

Până în prezent, majoritatea copiilor infectaţi cu COVID-19 erau fie asimptomatici, fie au dezvoltat o formă uşoară a bolii. În lumina noilor descoperiri, s-a stabilit că boala poate fi asociată, în unele cazuri, cu anumite complicaţii.

Până în prezent, Marea Britanie a raportat peste 165.000 de cazuri confirmate cu COVID-19, în timp ce numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus a depășit 26.000, Anglia fiind a cincea cea mai afectată țară din lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe