Ministrul ungar de Externe: Budapesta finanțează afaceri în România, cu permisiunea lui Liviu Dragnea

Ministrul ungar de Externe: Budapesta finanțează afaceri în România, cu permisiunea lui Liviu Dragnea

Guvernul ungar finanțează afaceri în Transilvania cu acordul lui Liviu Dragnea.Declarația șoc îi aparține ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó.

Acesta a declarat pentru TVR, după încheierea reuniunii informale a miniștrilor de Externe, organizata sub președinția română la Consiliul Uniunii Europene, că cele guverne, de la București și Budapesta, au o colaborare transfrontalieră foarte bună.

Péter Szijjártó a explicat cum se fac finanțările de la Budapesta în România.

“Există o fundaţie, o organizaţie civică, care primeşte fondurile de la guvernul ungar apoi anunţă ofertele pentru companii ca cele din judeţul Mureş, de exemplu, şi apoi fermierii şi alţii pot aplica şi dacă aplicaţia lor e acceptată, primesc banii. Înainte să lansăm acest proiect, am mers şi am vorbit cu Dragnea (Liviu Dragnea, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, n.r) şi i-am cerut permisiunea. Şi nu este un proiect discriminatoriu, însemnând că românii sau maghiarii fermieri, antreprenori pot depune aplicaţii!”, a spus el pentru TVR.

Întrebat dacă banii ajung cumva și în scopuri propagandistice, acesta a negat vehement.

“Suta la suta pentru scopuri economice. Este un program de dezvoltare economică şi facem plăţile prin aceste organizaţii către întreprinderile mici şi mijlocii.”, a precizat liderul maghiar.

De asemenea, oficialul de la Budapesta a mai declarat și că speră ca şi “în domeniul energetic” România și Ungaria să colaboreze “mai intens”.