„Minunata lume rusă” a lui Putin: rușii dau și 30.000 euro pentru un bilet ca să fugă oriunde sunt primiți

Minunata lume rusă a lui Putin: rușii dau și 30.000 euro pentru un bilet ca să fugă oriunde sunt primiți
Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție, sursa foto captură YT

Bărbații din Rusia fac eforturi disperate să părăsească țara după anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind o „mobilizare militară parțială”, în urma căreia 300.000 de oameni ar urma să fie trimiși la luptă în războiul din Ucraina.

Aceștia se grăbesc să fugă în anumite țări care îi primesc fără viză precum Armenia, Turcia și Azerbaidjan, înainte ca Kremlinul să decidă închiderea frontierelor pentru cetățenii considerați apți de luptă.

Rușii plătesc între 22.000 și 30.000 de euro pentru un zbor privat… doar dus

Kremlinul nu crede ce văd toți

Kremlinul a respins ca fiind „exagerate” sau „false” informațiile potrivit cărora rușii se grăbesc să iasă din țară: „Au apărut o mulțime de informații false în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Joi seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ruși să reziste mobilizării, făcând referire la tragediile suferite de Rusia: „Vreți mai mult? Mai vreți? Atunci protestați. Împotriviți-vă. Fugiți. Sau predați-vă în captivitatea ucraineană”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:49 - Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre sursa de finanțare pentru creșterea pensiilor: „Primii care trebuie să găsească soluții sunt cei de la Ministerul Finanțelor”
18:48 - Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Cei de la Inspecția Muncii din București au găsit, joi, la un punct de lucru, peste 600 de angajați, care lucrau la negru, muncă nedeclarată (VIDEO)
18:47 - Mario Fresh, incident dureros înaintea unui concert. Ce a pățit artistul
18:35 - Joe Biden spune că i-a cerut Israelului o pauză de trei zile între bombardamentele din Gaza și o pauză mult mai lungă pentru a recupera ostaticii reținuți de Hamas (VIDEO)
18:34 - Om al străzii, câștigătorul a peste 100.000 de dolari / Cum a reușit să obțină această sumă: „Am țipat, m-am prăbușit în genunchi și am plâns”
18:24 - Netanyahu ar fi respins acordul de încetare a focului în schimbul unor ostatici. Casa Albă insistă să spună că Israel va face o pauză de 4 ore de la bombardamente, zilnic
18:19 - Ce salariu impresionant primea Gabriela Cristea de la Kanal D, când prezenta „Noră pentru mama”. Suma e amețitoare
18:15 - Mașină de lux furată și revândută cu acte false, de un clan de interlopi. Cum acționau infractorii
18:11 - Doi soți proaspăt căsătoriți, mai norocoși ca niciodată! Ce s-a întâmplat a doua zi după marele eveniment
17:55 - Socrii primarului Cătălin Cherecheș, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru dare de mită și complicitate la dare de mită (VIDEO)