„Minunata lume rusă” a lui Putin: rușii dau și 30.000 euro pentru un bilet ca să fugă oriunde sunt primiți

Minunata lume rusă a lui Putin: rușii dau și 30.000 euro pentru un bilet ca să fugă oriunde sunt primiți
Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție, sursa foto captură YT

Bărbații din Rusia fac eforturi disperate să părăsească țara după anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind o „mobilizare militară parțială”, în urma căreia 300.000 de oameni ar urma să fie trimiși la luptă în războiul din Ucraina.

Aceștia se grăbesc să fugă în anumite țări care îi primesc fără viză precum Armenia, Turcia și Azerbaidjan, înainte ca Kremlinul să decidă închiderea frontierelor pentru cetățenii considerați apți de luptă.

Rușii plătesc între 22.000 și 30.000 de euro pentru un zbor privat… doar dus

Kremlinul nu crede ce văd toți

Kremlinul a respins ca fiind „exagerate” sau „false” informațiile potrivit cărora rușii se grăbesc să iasă din țară: „Au apărut o mulțime de informații false în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Joi seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ruși să reziste mobilizării, făcând referire la tragediile suferite de Rusia: „Vreți mai mult? Mai vreți? Atunci protestați. Împotriviți-vă. Fugiți. Sau predați-vă în captivitatea ucraineană”.

Urmăriți B1TV.ro și pe