Moscova, un nou atac la adresa președintelui Republicii Moldova. Ruşii o critică pe Maia Sandu pentru modul în care i s-a adresat lui Vladimir Putin

Moscova, un nou atac la adresa președintelui Republicii Moldova. Ruşii o critică pe Maia Sandu pentru modul în care i s-a adresat lui Vladimir Putin
Moscova, un nou atac la adresa președintelui Republicii Moldova. MAE rus o critică pe Maia Sandu pentru că i-a cerut lui Vladimir Putin „pace, nu felicitări”. Foto: Hepta/DPA Images / Bernd von Jutrczenka.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră că reacția pe care șefa statului moldovean, Maia Sandu, a avut-o față de felicitarea liderului de la Kremlin cu ocazia zilei de 9 mai, a fost una inadecvată, potrivit Deschide.md.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, susține că președinta Republicii Moldova a dat dovadă de lipsă elementară de tact „pentru că a cerut de la dictatorul rus „pace, nu felicitări”.

MAE rus o atacă pe Maia Sandu pentru că i-a cerut lui Putin „pace, nu felicitări”

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R.Moldova, Maia Sandu …

Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat «Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace».

Este evident faptul că declarațiile sunt inadecvate și lipsite de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus.

Maria Zaharova mai menționează că felicitarea a fost adresată, în primul rând, „cetățenilor R. Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce constituie o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

MAE rus: Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice

De asemenea, anterior, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse s-a plâns pe faptul că, din cauza multiplelor proteste din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, misiunea diplomatică nu poate activa în regim normal.

„Prin inacțiunea autorităților moldovenești, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, timp de două luni, zilnic au loc manifestații antiruse. Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice”, a transmis Maria Zaharova.

Cu toate acestea, oficialul rus a declarat că acțiunile și declarațiile autorităților de la Chișinău pun la îndoială angajamentul real al conducerii R.Moldova față de statutul de neutralitate, respectarea drepturilor și libertăților locuitorilor, precum și față de parteneriatul pragmatic și reciproc cu Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni