Senator rus, avertisment pentru Maia Sandu: Republica Moldova va sfârși „la coșul de gunoi al istoriei”

Senator rus, avertisment pentru Maia Sandu: Republica Moldova va sfârși „la coșul de gunoi al istoriei”
Senator rus, avertisment pentru Maia Sandu. Foto: Maia Sandu / Facebook

După ce Republica Moldova a interzis „Z” şi „V” la începutul săptămânii, un senator rus a reacționat dur în spațiul public, amenințând-o pe Maia Sandu că țara sa va ajunge „coșul de gunoi al istorie”.

Pe lână aceste simboluri, Republica Moldova a interzis și folosirea panglicii Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina, potrivit libertatea.ro.

Senator rus: Republica Moldova va sfârși „la coșul de gunoi al istorie”

Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) pentru politica informaţională a amenințat-o pe Maia Sandu că țara sa ar putea sfârși la coșul de gunoi al Europei și că ar trebui să fie mai prundetă în ceea ce privesc afirmațiile despre Rusia.

„Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov pe contul său din Telegram.

Simbolurile „Z” şi „V” divizează societatea

Despre interzicerea simbolurilor „Z” şi „V”, Maia Sandu a susținut că acestea sunt asociate războiului de astăzi din Ucraina, iar țara sa nu poate tolera promovarea acestor imagini și acțiuni.

„Simbolurile îşi schimbă sensul în funcţie de context, de realităţi. Simbolurile pe care le incriminăm nu sunt simboluri despre războiul de acum 77 de ani – ele se referă la războiul de azi din Ucraina. Nu putem tolera promovarea unor imagini şi acţiuni care sunt asociate războiului din Ucraina, care sunt asociate cu uciderea a mii de oameni, cu suferinţele altor milioane de refugiaţi şi care îndeamnă la teroare, distrugeri şi violuri”, a declarat Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe