Germania: Mai multe piste sunt luate în calcul privind atacul din oraşul Munster

Germania: Mai multe piste sunt luate în calcul privind atacul din oraşul Munster

Ofiţerii de poliţie şi criminalişti germani continuă ancheta în atacul de sâmbătă seară din oraşul Munster unde un bărbat a intrat cu o camionetă într-un grup de persoane ce lua masa la un restaurant popular în rândul turiştilor, omorând două persoane.Atacatoruls-a sinucis ulterior.

Autorităţile au anunţat că bărbatul era cetăţean german şi nu există niciun indiciu privind o islamizare a acestuia, dar încă nu au comunicat oficial un motiv pentru comiterea atacului.

„Momentan nu sunt indicii privind o motivaţie exactă a crimei”, a declarat procurorul Martin Botzenhardt într-o declaraţie susţinută alături de poliţia din Munster. „Investigaţiile sunt efectuate în mare viteză şi pe toate fronturile”, a dat asigurări acesta.

Publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris că atacatorul s-ar numi Jens R. şi ar avea 48 de ani. Acesta ar fi locuit la 2 kilometri de locul atacului.

ZDF susţine că poliţia a percheziţionat apartamentul acestuia şi că bărbatul ar fi avut legături cu extremişti de dreapta, dar nu există dovezi că aceasta ar fi fost la rândul său un extremist.

Sueddeutsche Zeitung susţine că bărbatul ar fi avut probleme psihice. Ministrul de Interne din North Rhine-Westphalia, provincia unde este localizat Munster, nici nu a confirmat şi nici nu a infirmat susţinerea publicaţiei.

Atacul a venit exact la un an de la atacul terorist din Stockholm când un simpatizant islamic a ucis 5 persoane după ce a intrat cu un autoturism în mulţimea dintr-o piaţă publică.

Germania a mai fost lovită în decembrie 2016 de un atac terorist. Atunci, un tunisian cu legături cu militanţi islamici a furat un camion cu care a intrat apoi în mulţimea prezentă la un târg de Crăciun din Berlin, provocând decesul a 11 persoane şi rănirea altor câteva zeci.

Tags:
Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri