Nicușor Dan prezintă rezultatele unui sondaj care arată că ar avea 33% dintre intențiile de vot ale bucureștenilor, cu 2,5% mai mult decât Gabriela Firea

Nicușor Dan prezintă rezultatele unui sondaj care arată că ar avea 33% dintre intențiile de vot ale bucureștenilor, cu 2,5% mai mult decât Gabriela Firea
Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru funcția de primar al Capitalei, a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie, din care reiese că are prima șansă în cursa electorală și ar învinge-o pe contracandidata sa, Gabriela Firea cu un scor de 33% față de 30,5%. Sondajul a fost realizat în perioada 16-17 septembrie, de către compania Novel Research.

Astfel, în ceea ce privește intențiile de vot ale bucureștenilor la alegerile din 27 septembrie, rezultatele sondajului sunt următoarele: Nicușor Dan – 33%, Gabriela Firea – 30,5%, nehotărâți – 18,5%, Traian Băsescu – 9%, alții – 9%.

La întrebarea „Cum credeți că va fi rezultatul alegerilor pentru primăria Municipiului București”, cele mai multe dintre persoanele chestionate (68%) consideră că rezultatul vaa fi unul strâns, 31% sunt de părere că locul unu va termina la o diferență semnificativă de locul doi, iar 1% dintre participanți au declarat că nu știu.

Potrivit rezultatelor sondajului prezentat de Nicușor Dan, 35% dintre respondenți cred că Gabriela Firea merită un nou mandat de primar al Capitalei, în timp ce 54% dintre cei chestionați sunt de părere că aceasta nu ar mai trebui să conducă Bucureștiul în următorii patru ani. 11% dintre participanți au ales varianta nu știu/nu răspund.

De asemenea, în situația în care până la alegerile locale are loc o creștere a numărului de cazuri COVID-19 în București, 54% dintre respondenți au declarat că vor merge să voteze, iar 15% dintre aceștia sunt siguri că nu se vor prezenta la urne.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 840 respondenți și are o marjă de eroare de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem pentru neînţelegerile şi peste orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări