Nicușor Dan: Primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Este modelul de management, implementat după ce a fost testat la Primăria Voluntari  / Ce listă a prezentat contracandidatul Gabrielei Firea

Nicușor Dan: Primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Este modelul de management, implementat după ce a fost testat la Primăria Voluntari  / Ce listă a prezentat contracandidatul Gabrielei Firea
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru funcția de primar general al Capitalei, a susținutr, miercuri, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat o listă de persoane apropiate de actualul edil general, Gabriela Firea, și de soțul acesteia, Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, persoane care lucrează în zona de administrație din Capitală. Oferin detalii despre fiecare persoană în parte, Nicușor Dan a precizat că prin prezentarea acestei liste vrea să arate că ”Bucureștiul este administrat pe bază de cumetrie”.

„Sunt promovați oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceștia nu trebuie să fi dovedit ceva în viață, e de ajuns să fie la locul potrivit și la momentul potrivit și, deodată, se pomenesc că sunt băgați în vreo 3-4 companii municipale și câștigă dublu față de un om care a muncit toată viața și lucrează 10 ore pe zi într-o multinațională.

Așa o să înțelegem și de ce nu au fost în stare să atragă fonduri europene. De ce nu au fost în stare să rezolve problema traficului. De ce nu au fost în stare să rezolve problema poluării, a apei calde. De ce au dus Primăria în faliment. Pentru că, pur și simplu, oamenii aceștia sunt incompetenți. Ei au o viață de neamuri, de cumetri. Nu au o viață profesională în spate”, a precizat Nicușor Dan.

Persoana care deschide lista prezentată de candidatul susșinut de forțele de dreapta este Speranța Cliseru, prefect al Capitalei în momentul protestului Diasporei din 10 august 2018.

„A fost numită contrar legii, pentru că, după cum știți, prefectul trebuie să supervizeze actele primarului, să le cenzureze de legalitate. Nu poți să numești omul tău de casă prefect care să-ți cenzureze de legalitate actele, dar așa a fost numită prefect al Bucureștiului. De unde vine Speranța Cliseru? Este colegă cu Florentin Pandele în Dosarul Flota, în care au fost inculpați amândoi. Speranța Cliseru era director comercial în Petromin, Florin Pandele era membru în AGA din partea Fondului Proprietății de Stat”, a declarat Nicușor Dan.

Un alt nume de pe listă este cel al lui Mihai Daniel Rășică, actualul șef al Poliției Locale.

El ”vine direct din Poliția Locală Voluntari și pentru că este super competent este și președintele Consiliului de Administrație la compania municipală străzi, poduri și pasaje, ca să aibă un venit suplimentar. De unde vine acest domn? Tatăl său a fost coleg, prieten și coinculpat în Dosarul Flota, cu Florin Pandele.

Înainte de a fii șeful Poliției Locale, a mai fost prefect de Ilfov. El a venit a Poliția Locală pentru a-l înlocui pe Ștefan Văsâi, acesta, înainte de asta a fost director apă, canal și directorul unei companii din Voluntari. El nu a fost niciodată capabil să prezinte în dosarul său de angajare diploma de bacalaureat. Este cumătru cu Nicu Gheară, adică copiii lor sunt căsătoriți. A fost înlocuit din funcție după dosarul mașinilor de zăpadă, după cum știți au fost cumpărate pe 12 companii, pentru a se evita procedurile de achiziție publică, au fost cumpărate 12 mașini de topit zăpadă, el este cel care a semnat acest contract. Se spune că în spatele lui a stat Speranța Cliseru.

Este, de asemenea, implicat în dosarul mașinilor pentru Poliția Locală echipate cu tot ce trebuie și care au ajuns la angajați ai Primăriei, una din ele este folosită de viceprimarul Bădulescu. El s-a ocupat personal să schimbe numerele de înmatriculare ale mașinilor Poliției Locale, care aveau inscripția PMB”, a mai spus Nicușor Dan.

Lista continuă cu mai multe rude ale cuplului Firea-Pandele.

”Alina Tarcevschi este nașa cuplului Firea-Pandele, directorul direcției statistici și strategii. Stăm bine! Vine și ea din Prefectura județului Ilfov. În anul 2018 a câștigat 247 de mii de lei, adică aproape 4000 euro pe lună, din PMB, din diferite funcții pe care le-a ocupat în PMB.

Vica Nela Vrânceanu, sora mai mare a Gabrielei Firea, director executiv în Primăria Voluntari. A mai fost președintele unei companii municipale din Voluntari și a mai fost directorul unei direcții din Primăria Voluntari.

Angelica Cobzaru, sora mai mică, de asemenea, a fost angajată în Primăria Voluntari, ce coincidență, nu este așa?

Sebastian Scarlat, partenerul de viață al Angelicăi Cobzaru, sora Gabrielei Firea, a sărit direct din funcția de pompier, în funcția de director al companiei de pază și administrator la compania de străzi, și-a descoperit, brusc, o vocație. Din pompier a devenit director la compania de pază, administrator la compania de străzi”, a mai precizat Nicușor Dan.

Contracandidatul Gabrielei Firea a vorbit și despre Constantin Niculae, comandant de navă, coleg cu Florentin Pandele.

”A fost administratorul public al orașului Voluntari și a condus compania de parking din București, a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei municipale de publicitate și afișaj și el are venituri multiple de la cele două Primării. A condus compania de apă, canal din Voluntari în același timp. Bineînțeles că soția lui, și ea, este director executiv în Primăria Voluntari pe chestiuni de protecție socială”, a mai precizat Nicușor Dan.

”Primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Acesta este modelul de management care a fost implementat la nivelul Primăriei Capitalei, după ce a fost testat la Primăria Voluntari”, a concluzionat Nicușor Dan.