Noi restricții în București, anunțate de prefect. „Carantinarea este posibilă pe sectoare”. Se ia în calcul starea de urgență

Noi restricții în București, anunțate de prefect. „Carantinarea este posibilă pe sectoare. Se ia în calcul starea de urgență

Noi măsuri anti-covid-19 în București, anunțate de prefectul Gheorghe Cojanu, miercuri, 7 octombrie 2020. După restaurante și cafenele, se închid și cazinourile, barurile și discotecile dinCapitală.

„Au fost adoptate 3 hotărâri. Una dintre ele este completatoare, a doua este modificatoare, iar a treia independentăfațăde sedința de ieri.

Prima era referitoare la interzicerea activității în restaurante și cafenele. Am constatat căbarurile și discotecile nu erau menționate. Rata de propagare este mai mare în baruri și discoteci (….) Activitatea operatorilor economici care desfășoarăactivități în baruri și discotecinu este permisă.

În ceea ce privește purtarea măștii pe o rază de100 de metri de unitățile de învățământ… Distanța este prea mare, Comitetul Municipal a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri.

La propunerea a doi membri din Comitet, au supus atenției interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza Municipiului București. S-a emis aceastăpropunere cu amendamentul cănu sunt interzise cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereazăbilet (…) Sunt interzise toate sălile de jocuri, cu excepția celor încare se eliberează bilet”, adeclarat prefectul Bucureștiului.

Când ar putea fi impusă starea de urgență

Dacă trendul va continua în același ritm alert, noi restricții s-ar putea impune.

„Deocamdată nu, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să ne protejăm, inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea le respectă (n.r. – măsurile).

Starea de urgență se va impune dacă se va ajunge la pragul de 3 infectări/1.000 de locuitori, ne putem aștepta la asta.

Carantinarea este posibilă pe sectoare. Dacă se va impune, vom face și acest lucru”, a mai declarat oficialul.

7 octombrie, cea mai neagră zi a pandemiei pentru România

Miercuri, 7 octombrie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de infectări cu SARS-COV-2: 2.958 de cazuri, la nivel național, în urma a peste 27.000 de teste efectuate. 612 pacienți sunt internați la ATI.

La începutul săptămânii, medicul Virgil Musta a tras semnalul de alarmă. Sistemul medical riscă să fie copleșit.

„Dacă nu se iau măsuri foarte rapid și foarte ferme, paharul s-a umplut. Nu mai avem unde să internăm pacienți, nu mai avem secții de terapie intensivă și ne vom afla într-o situație critică în care va trebui să selectăm care dintre pacienți va supraviețui sau va avea șanse să supraviețuiască și care nu.

Riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei și a Franței, care, din cauza faptului că sistemul de sănătate a fost copleșit, oamenii au decedat la domiciliu.

Noi nu mai avem locuri la ATI. Spitalul de suport are o unitate mobilă de ATI și acolo mai sunt vreo 3-4 locuri. Nu prea se mai poate, pentru că paharul este plin. Următoarea picătură, probabil va devărsa paharul și vor ajunge în situația foarte neplăcută pentru toată lumea”, a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“