Noul coronavirus continuă să fie tot mai contagios, în ciuda restricțiilor adoptate la nivel global

Noul coronavirus continuă să fie tot mai contagios, în ciuda restricțiilor adoptate la nivel global
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Experții din SUA sunt de părere că noul coronavirus devine din ce în ce mai contagios, dat fiind numărul mare de infectări. Totodată însă, aceștia sunt de părere că, deși suferă mutații, SARS-CoV-2 nu a devenit și mai letal, scrie The Guardian.

Pe măsură ce se răspândește tot mai repede, la un număr tot mai mare de persoane, noul coronavirus continuă să sufere mutații. Mai mult decât atât, potrivit sursei citate mai sus, experții în Sănătate Publică de peste ocean, sunt de părere că virusul este tot mai contagios, având în vedere numărul mare de cazuri de infectare, raportate zilnic.

Mutațiile în cazul SARS-CoV-2

În urma unui studiu realizat în Statele Unite și publicat în Washington Post, experții au constatat că noul coronavirus nu a devenit mai letal, ci doar mai contagios. La baza studiului a stat examinarea a 5.000 de secvențe genetice ale studiului.

Chiar și așa, experții din Sănătate susțin că majoritatea virusurilor suferă mutații, însă cele mai multe dintre acestea nu sunt semnificative.

David Morens, virusolog la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase a explicat că noul studiu nu ar trebui să prezinte îngrijorare. El atrage însă atenția că virusul ar putea reacționa la măsuri și restricții precum distanțarea socială.

„Toate aceste măsuri sunt bariere în calea transmisibilității, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic devine „tot mai priceput” să treacă peste aceste bariere”, a explicat el, potrivit The Guardian.