O familie a fost scoasă cu forța din avion. Care este motivul (VIDEO)

O familie a fost scoasă cu forța din avion. Care este motivul (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

O familie a fost scoasă cu forța dintr-un avion, pentru că nu au pus mască celor doi copii, unul de un an și 7 luni și celălalt de trei ani, scrie Daily Star.

Tatăl familiei a filmat momentul în care polițiștii au urcat în avionul, care trebuia să plece de la Calgary către Toronto, Canada.

Ce le-au reproșat polițiștii

Polițiștii le-au reproșat părinților că nu au respectat regulile impuse de pandemie, iar fetița lor de trei ani trebuia să poarte mască.

În video, se aude când polițistul spuneNu ați pus masca de protecție copilului, deși vi s-a cerut acest lucru de mai multe ori”.

Pasagerii au încercat să intervină

Pasagerii au încercat să intervină și să ia apărarea familiei.

Safwan Choudhry a postat imaginile pe Twitter, spunând că a fost cel mai „îngrozitor și dezumanizant tratament” de care a avut parte vreodată.

Din păcate, zborul a fost anulat.

Potrivit normelor canadiene, este obligatoriu pentru orice persoană cu vârsta peste doi ani să poarte masca de protecție pe față, dacă folosește transportul public.

Ce declară compania

„WestJet își cere scuze pentru întreruperea planurilor de călătorie ale clienților noștri. Zborului 652 din Calgary către Toronto a fost anulat în urma unei probleme de nerespectare a ordinului privind masca de protecție pe care un copil cu vârsta mai mare de doi ani trebuie să o poarte. Echipajul nostru a informat adulții cu privire la reglementările pe care trebuie să le urmăm. Echipajul nostru a solicitat prezența autorităților după ce oaspeții au refuzat să respecte normele și ulterior au refuzat să părăsească aeronava. Datorită escaladării rapide a situației la bord, echipajul nostru s-a simțit inconfortabil să mai opereze, iar zborul a fost ulterior anulat. Este important să se clarifice faptul că WestJet nu a solicitat copilului sub vârsta de doi ani să poarte mască. Părinții nu s-au conformat după mai multe cereri”, a declarat un purtător de cuvânt al WestJet.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)