Comportamentul unui oligarh care ţine captiv un stat: Plahotniuc a fost permanent înconjurat de bodyguarzi la manifestaţia de la Chişinău. Jurnaliştii au fost îmbrânciţi pentru a nu pune întrebări

Comportamentul unui oligarh care ţine captiv un stat: Plahotniuc a fost permanent înconjurat de bodyguarzi la manifestaţia de la Chişinău. Jurnaliştii au fost îmbrânciţi pentru a nu pune întrebări
Foto: Facebook/Vladimir Plahotniuc

”Noi suntem poporul!”, a ţipat Vladimir Plahotniuc când a urcat pe scena când a urcat pe scena din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la mitingul organizat de Partidul Democrat.

Doar că de la vorbe la fapte e o diferenţă uriaşă, oligarhul arătând că nu are nimic în comun cu poporul şi îi e şi foarte frică de acesta, lucru vizibil prin faptul că nu a făcut niciun pas fără să fie complet înconjurat de bodyguarzi.

Nu doar de manifestanţi a trebuit să fie apărat Plahotniuc, ci şi de jurnalişti, deoarece toţi cei care au vrut să îi adreseze o întrebare au fost imediat împinşi pentru a nu îl deranja pe oligarhul care ţine captiv Republica Moldova.

IMAGINI CU BODYGUARZII LUI PLAHOTNIUC LA MITING AICI

Bodyguarzii lui Plahotniuc purtau serviete, remarcă jurnaliștii agora.md, însă nu e clar ce anume conțineau acestea.

Mai mult, mitingul a fost ”păzit” personal de șeful Poliției din Republica Moldova care a declarat jurnaliștilor tv8.md că nu recunoaște noul Guvern și că se subordonează doar fostului ministru de Interne Alexandru Jizdan, susținut de Vlad Plahotniuc, nu şi lui Andrei Năstase numit în urma guvernului întocmit după coaliţia dintre PSRM şi blocul ACUM.

Reamintim că scena politică de la Chişinău este în pragul unui război civil pe fondul luptei pentru înlăturarea oligarhului Vladimir Plahotniuc de la putere. Socialiştii preşedintelui Igor Dodon au făcut o alianţă cu pro-europenii din blocul ACUM şi au instalat un Guvern condus de Maia Sandu, dar Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională care a anulat decretul de numire a premierului şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon pentru a îl lăsa în loc pe omul lui Plahotniuc, Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate.

Ultima oră
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)
20:05 - CNAIR anunță restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei
20:03 - Schimbări la procedura adopției copiilor, adoptate de Guvern. Birocratizarea excesivă va fi eliminată
20:01 - Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
19:45 - George Simion (AUR): Sunt ONG-uri care încearcă să le spună copiilor cât de normal e să îți alegi singur sexul. Se încearcă introducerea acestui gen de propagandă și pe cale oficială (VIDEO)
19:24 - Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
19:15 - Raed Arafat: De exemplu, ca să nu se închidă, la creșterea incidenței accesul în restaurante la interior ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Nu cred că vorbim de discriminare (VIDEO)
19:08 - Enterocolita, boala care strică vacanța turiștilor pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare