Panică în Brazilia! Președintele Jair Bolsonaro și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor. Un reporter a fugit din conferință (VIDEO)

Panică în Brazilia! Președintele Jair Bolsonaro și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor. Un reporter a fugit din conferință (VIDEO)
Jair Bolsonaro / Foto: Jair M. Bolsonaro (Instagram)

Infectat cu noul coronavirus, Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a încălcat decizia instanței. Acesta și-a dat jos masca, în fața jurnaliștilor. A fost doar o chestiune temporară, prin care oficialul brazilian a vrut să demonstreze că se simte foarte bine.

Jurnaliștii au fost surprinși de gestul lui Jair Bolsonaro, iar un reporter chiar a plecat din conferință. Asociația Presei din Brazilia îl acuză pe președinte că a pus în pericol viața jurnaliștilor, relatează El Comercio.

„Totul este bine. Mulțumesc tuturor care s-au rugat pentru mine. Sunt bine, îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a declarat Bolsonaro în conferința de presă.

Ce simptome de COVID-19 a avut Jair Bolsonaro

Președintele Braziliei a început să se simtă rău de la începutul săptămânii trecute, iar luni, boala a început să-și intre puternic în rol. Bolsonaro a resimțit oboseală, a avut dureri musculare și temperatură de peste 38 de grade Celsius.

În aceeași zi, Bolsonaro a postat un video în care apare în timp ce ia o pastilă de hidroxiclorochină.

„Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează”, a mărturisit liderul brazilian.

Jair Bolsonaro și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor (VIDEO)

Jair Bolsonaro, obligat de instanță să poarte mască

O decizie a unei instanțe din Brazilia, din una iunie, îl obligă pe președintele Jair Bolsonaro să poarte mască de protecție în spațiile publice din capitala Brasilia și în cele din districtul federal care o înconjoară, informează BBC.

Potrivit hotărârii judecătorului Renato Borelli, președintele Bolsonaro ar urma să plătească o amendă de aproximativ 400 de dolari, pentru fiecare apariție publică fără mască. Obligativitatea purtării măștii în spațiile publice din districtul federal al Brasiliei a intrat în vigoare din data de 30 de aprilie.