Panică în Statele Unite: Locuitorii din Hawaii au primit o alertă privind un atac iminent cu rachete balistice (FOTO)

Panică în Statele Unite: Locuitorii din Hawaii au primit o alertă privind un atac iminent cu rachete balistice (FOTO)
Foto: Daily Mail

Au fost momente de panică în statul american Hawaii! Locuitorii insulei din Pacific au primit prin telefon un mesaj de alertă prin care li se cerea să găsească de urgenţă adăpost pentru că urmează un atac iminent cu rachete balistice. Din fericite, alerta s-a dovedit a fi una falsă.

"Alertă de urgenţă privind un atac iminent cu rachete balistice asupra statului Hawaii. Căutaţi de urgenţă adăpost. Acesta nu este un exerciţiu", scria în mesajul trimis către toţi locuitorii din Hawaii.

Comandamentul militar american din Pacific a infirmat imediat alertă, afirmând că nu este niciun pericol de atac cu rachete balistice, iar mesajul a fost trimis din greşeală, conform Reuters.

"Nu este nicio amenințare la adresa statului Hawaii”, a anunțat şi poliția din Honolulu, capitala statului.

Deşi mesajul nu a fost însoţit de sirenele de alertă, a fost destul să provoace panică în rândul populaţie, mai ales că acest mesaj vine şi într-o perioadă de criză puternică între Coreea de Nord şi Statele Unite, Kim Jong Un ameninţând în repetate rânduri că va dezvolta tehnică militară capabilă să lovească teritoriul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe