Parlamentul European cere ca americanii să nu mai intre în UE fără vize

Parlamentul European cere ca americanii să nu mai intre în UE fără vize
Foto: pixabay

Parlamentul Uniunii Europene solicităComisiei Europene luarea unor măsuripentru ca vizele să nu mai fie necesare pentru cetățenii europeni în Statele Unite.

„Eurodeputaţii cer Comisiei Europene să adopte măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea totală a vizelor între Uniunea Europeană şi Statele Unite”, conform Parlamentului UE.

Parlamentul European a hotârât, joi, cu 376 de voturi pentru, o rezoluţie prin care Comisia Europeană ar trebui să nu mai acorde vizele pentrucetăţenii americani pentru12 luni, potrivit Antena 3.

Oamenii din România, Croaţia,Bulgaria și Republica Cipru trebuie să dețină vize pentru a ajunge în SUA.

În 2019, numărul românilor care au obținutviza a fost de60.000,rata de refuz a cererilor fiind sub 10 la sută. Cei care își doresc să obțină viza trebuie să completeze formularul cu informaţii corecte şi complete și să nu ascundă nici măcar cazierul.

„Noi nu căutăm greşeli în fiecare formular.Câteva lucruri care lipsesc din formular, din când în când – dacă purtaţi alt nume, dacă cineva s-a căsătorit şi şi-a schimbat numele trebuie să pună ambele nume. Dacă adresa nu este corectă. Dacă aţi locuit în altă ţară – să treceţi asta. Dacă aveţi familie care este deja în Statele Unite”, spune Ryan Peterson, vice-consulul Ambasadei SUA.

„Cineva care a furat o ciocolată de la un magazin acum 20 de ani bineînţeles că poate să primească viză, dacă nu a avut alte probleme”, mai spune acesta.

Tags: