Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani

Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
Foto: Pixabay.com

Tangoul a fost interzis în orașul Pecs din Ugaria, în urma unei normele municipale dată în 1922, prin care acest dans era considerat imoral.

Măsura a fost, treptat, dată uitării, însă legat ea nu a fost anulată niciodată. Primăria a ridicat această interdicție, după 100 de ani, notează Agerpres.

Povestea orașului Pecs, localitatea în care tangoul a fost interzis timp de 100 de ani

„Considerând că oraşul Pécs vrea să popularizeze tangoul, dansat în întreaga lume, şi să îmbogăţească cultura locală, dorește ca pe viitor toţi cetăţenii săi să poată practica tangoul fără limite”, se arată în moțiunea Primăriei din Pecs, potrivit sursei citate.

Astfel, interdicția de care nu își mai amintea nimeni a fost anulată. Totuși, înainte de decizia instituției, în orașul cu 140.000 de locuitori funcționau cinci școli de tango.

Interdicția, ridicată după 100 de ani

Unul dintre consilierii locali a descoperit faptul că oficial, Tangoul era interzis în oraș și a propus înlăturarea acesteia.

Decizia vine într-un moment în care orașul se pregătește să organizeze cea de-a 15-a Întâlnire Internațională a Dansului. Cu această ocazie se desfășoară și Sărbătoarea Tangoului din Pecs, deși, în mod oficial acest dans nu era permis în localitate, din 1922.

Tangoul, considerat un dans imoral

În 1922 a fost impusă o interdicție pentru Tango în orașul Pecs. Acesta dans a fost considerat unul imoral, aducând o ofensă moralității publice și fiind considerat erotic mai mult ca distractiv.

Dansuri lipsite de moralitate au mai fost și: shimmy, one-step sau foxtrot.

Tags: