Prizonierii de război ucraineni ar fi fost uciși cu arme termobarice în Donețk

Prizonierii de război ucraineni ar fi fost uciși cu arme termobarice în Donețk
Sursa foto: Hepta - DPA Images / Mykhaylo Palinchak

Prizonierii de război ucraineni din regimentul Azov au fost uciși cu arme termobarice, a declarat luni procurorul general al Ucrainei, Andrei Kostin, potrivit pravda.com.ua.

„Mi se spune la fiecare trei ore ce se întâmplă în această procedură penală. Am adus acum experți internaționali care cooperează cu Procuratura Generală. Aș dori să vă informez că concluziile preliminare  indică faptul că această crimă a fost comisă cu  o armă termobarică.

Acestea sunt concluziile preliminare ale mai multor experți internaționali. Cu siguranță nu este o speculație, puteți fi siguri de asta. Acest lucru este confirmat și de informațiile care sunt în curs de prelucrare de către organele de cercetare preliminară sub îndrumarea procedurală a procurorilor Parchetului General”, a afirmat oficialul ucrainean.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc după ce peste 50 de soldați ucraineni, prizonieri de război, au fost uciși în Donețk într-un atac asupra taberei în care se aflau.

Un număr de 46 de localităţi din regiunean Herson, în sudul Ucrainei, au fost recucerite în cadrul unei contra-ofensive, anunţă luni guvernatorul regiunii, Dmitro Butri, citat de AFP.

Rezultatul contra-ofensivei ucrainene

„Până azi, 46 de localităţi ocupate au fost eliberate în regiunea Herson”, anunţă Dmitro Butri.

Aceste sate se află în nordul regiunii, unde se învecinează cu reregunea Dnepropertovsk, dar şi în partea de sud, la frontiera cu regiunea Mîkolaiv, bombardată puternic, precizează el

Urmăriți B1TV.ro și pe