Reprezentanții lui Barack Obama refuză să spună dacă și ei caută eventuale documente clasificate, în contextul celor găsite la Joe Biden, Donald Trump și Mike Pence

Reprezentanții lui Barack Obama refuză să spună dacă și ei caută eventuale documente clasificate, în contextul celor găsite la Joe Biden, Donald Trump și Mike Pence
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Cabinetul lui Barack Obama a refuzat să spună dacă efectuează căutări pentru a vedea dacă există sau nu eventuale documente clasificate în reședințele fostului președinte al SUA, în condițiile în care astfel de materiale au fost găsite în biroul și în casa lui Joe Biden, respectiv în locuințele lui Donald Trump și Mike Pence, potrivit Fox News.

Reprezentanții lui Barack Obama refuză să spună dacă și ei caută eventuale documente clasificate

Întrebată de Fox News Digital dacă este în desfășurare căutarea materialelor clasificate, directoarea de comunicare a lui Obama, Hannah Hankins, a răspuns: „Nu avem nimic pentru dumneavoastră în acest moment”.

Începând din noiembrie 2022, în unul dintre birourile lui Joe Biden și în reședința sa din Delaware au fost găsite în total cinci loturi de materiale clasificate, astfel că autoritățile au demarat o investigație. Este vorba despre documente din perioada în care actualul lider american era vicepreședinte în administrația Obama.

În august 2022, FBI a efectuat percheziții la reședința fostului președinte american Donald Trump din Palm Beach, Florida, cu scopul de a recupera documente clasificate.

În această săptămână, Mike Pence, fostul vicepreședinte al Statelor Unite, a informat Congresul că au fost găsite documente clasificate și la reședința sa din Carmel, Indiana.

Urmăriți B1TV.ro și pe