Au fost găsite documente clasificate și în casa lui Mike Pence, vicepreședinte al SUA în vremea administrației Trump

Au fost găsite documente clasificate și în casa lui Mike Pence, vicepreședinte al SUA în vremea administrației Trump
Foto: Hepta.ro / Capital Pictures / Capital Pictures

Un avocat al lui Mike Pence a descoperit în jur de 10 documente clasificate la locuința din Indiana a fostului vicepreședinte american, săptămâna trecută, și le-a înmânat celor de la FBI, au declarat surse multiple pentru CNN.

Au fost găsite documente clasificate și în casa lui Mike Pence din Indiana

FBI și Divizia de securitate națională din Departamentul de Justiție (DOJ) au demarat analizarea documentelor și a circumstanțelor în care au ajuns acestea la casa lui Mike Pence din Indiana.

Materialele au fost depistate la noua casă a fostului vicepreședinte, din Carmel, Indiana, de un avocat de-ai săi, în contextul discuțiilor despre descoperirea unor documente clasificate în biroul privat și în reședința lui Joe Biden. Potrivit CNN, Mike Pence declarase în repetate rânduri că nu deține astfel de documente.

Este neclar la ce se referă acesta sau ce nivel de clasificare au. Echipa republicanului intenționează să transmită o notificare către Congres.

Sursele citate de CNN spun că Pence i-a dat dispoziție avocatului să îi caute prin locuință ca măsură de precauție, iar săptămâna trecută avocatul a început să se uite prin patru cutii depozitate în casa fostului vicepreședinte, descoperind astfel un număr mic de documente cu marcajul „clasificat”.

Avocatul lui Pence a alertat imediat Arhivele Naționale, spun sursele. La rândul său, instituția Arhivelor Naționale a informat DOJ.

Un avocat de-ai lui Pence a spus pentru CNN că FBI a cerut să ridice documentele chiar în acea seară, iar republicanul a fost de acord. Ele au fost luate de agenții din structura de la Indianopolis.

„Vicepreședintele Pence nu știa de existența unor documente sensibile sau clasificate la reședința sa personală”, a declarat Greg Jacob, reprezentantul său la Arhive.

„Vicepreședintele Pence înțelege importanța sporită a protecției informațiilor sensibile și clasificate și este pregătit și dispus să coopereze pe deplin cu Arhivele Naționale și cu orice anchetă adecvată”, a mai spus Geg Jacob.

Urmăriți B1TV.ro și pe