Republica Cehă și Austria confirmă primele cazuri de persoane infectate cu noua variantă COVID, Omicron

Republica Cehă și Austria confirmă primele cazuri de persoane infectate cu noua variantă COVID, Omicron
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Republica Cehă și Austria sunt cele două țări ce au confirmat, luni, primele cazuri de persoane infectate cu noua variantă, Omicron, conform Agerpres.

Persoanele sunt proaspăt venite din Africa de Sud

Persoanele ce au fost testate pozitiv în urma testului COVID sunt proaspăt revenite din sudul Africii.

În Cehia, cazul suspect a fost suspus la teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenţiei CTK.

Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

În Austria, prima persoană infectată cu noua variantă se află în Tirol. Conform surselor, persoana detectată pozitiv s-a întors recent din Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

Tot mai multe țări declară primele cazuri de infectări cu noua variantă

Tot mai multe țări își declară cazurile de persoane infectate cu noua variantă. Astăzi, Canada și Scotia au declarat că au depistat noua tulpină la mai mulți cetățeni detectați pozitiv.

Până acum, noua tulpină a fost detectată în: Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong, Israel, Regatul Unit, Olanda, Germania, Republica Cehă, Austria, Danemarca, Australia, Italia, Canada, Franța.

Mâine, la ora 15:00, o avion ce va aduce românii repatriați din Africa de Sud va ateriza pe Aeroportul Internațional Otopeni.