Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate în Canada

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate în Canada
Sursa foto: Pixabay

Canada a declarat duminică că a detectat primele cazuri de noua tulpină Omicron de Covid-19, la două persoane care au călătorit recent în Nigeria, conform france24.

Ambii pacienți sunt izolați, în timp ce autoritățile de sănătate publică urmăresc posibilele persoane ce au fost contactate, au transmis oficialii federali și provinciali din Ontario.

Noua variantă a fost detectată în Ottawa

„Am fost informat, astăzi, de către Agenția de Sănătate Publică a Canadei că testarea și monitorizarea cazurilor de Covid-19 au confirmat două cazuri de infectare cu varianta Omicron, în Ontario”, a declarat ministrul Sănătății Jean-Yves Duclos într-un comunicat.

„Pe măsură ce monitorizarea și testarea continuă, este de așteptat ca și alte cazuri ale acestei variante să fie identificate în Canada ”, a mai adăugat acesta.

Guvernul Ontario a confirmat că cele două cazuri sunt în capitala Ottawa.

Organizația Mondială a Sănătății a identificat varianta Omicron drept „o varianta îngrijorătoare”, iar țările din întreaga lume restricționează acum călătoriile din sudul Africii, unde noua tulpină a fost detectată pentru prima dată.

Până la câteva săptămâni pentru a afla adevărata implicație a noii variante

OMS spune că ar putea dura câteva săptămâni pentru a afla dacă există schimbări semnificative în transmisibilitate, severitate sau implicații pentru vaccinurile, testele și tratamentele anti-COVID.

Vineri, Canada a interzis călătoriile din șapte țări africane din cauza preocupărilor legate de răspândirea tulpinii Omicron. Nigeria nu a fost una dintre ele.