Rezultate exit-poll CURS-Avangarde: În București, Alianța PNL-USR PLUS câștigă cele mai multe primării de sector. PSD rămâne cu un singur mandat de primar

Rezultate exit-poll CURS-Avangarde: În București, Alianța PNL-USR PLUS câștigă cele mai multe primării de sector. PSD rămâne cu un singur mandat de primar
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Potrivit exit poll-ului, realizat de casa de sondare CURS-Avangarde, date valabile pentru ora 19.30candidații susținuți de alianța PNL-USR PLUS au câștigat alegerile pentru Primăriile din Sectorul 1, Sectorul 2 și Sectorul 6 al Capitalei. Astfel,Clotilde Armand (PNL – USR PLUS), ar fi câștigat mandatul de primar al Sectorului 1 cu 47% din voturi. Victorii detașate ar urma să obțină și Radu Mihaiu la Sectorul 2 cu 42%, respectiv Ciprian Ciucu la Sectorul 6 cu 48,2%.

Lupta se joacă încă la Primăria Sectorului 5, unde candidatul PNL- USR PLUS, Cristian Băcanu este umăr la umăr cu Cristian Popescu Piedone, fostul edil condamnat la închisoare în primă instanță.

Robert Negoiță și-ar menține mandatul de primar la Sectorul 3, în timp ce PSD câștigă doar o primărie de Sector, grație lui Daniel Băluță care câștigă Primăria Sectorului 4 cu 55% din voturi.

Clotilde Armand câștigă alegerile pentru Primăria Sectorului 1

Alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei au fost câștigate de Clotilde Armand (PNL – USR PLUS), cu 47% din voturi.

Daniel Tudorache(PSD) s-a clasat pe locul doi cu 37,7%, urmat de Ioana Constantin (PMP) cu 7,5%.

Ceilalți candidați au obținut: Adina-Magdalena Alberts (Alianța PRO București2020) 1,8% , Amalia Nenovici(ALDE) 1,5%, Daniel Bucura(independent) 1,5%.

Radu Mihaiu (PNL – USRPLUS) câștigă Primăria Sectorului 2

Alegerile pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei au fost câștigate de Radu Mihaiu (PNL – USRPLUS) cu 42% din voturi.

Dan Cristian Popescu(PSD) s-a clasat pe locul doi cu 31%, urmat de Neculai Onțanu (Alianța ADERPPU-SL) (PMP) cu 12,9%.

Ceilalți candidați au obținut: Marian Cătălin Militaru (PMP) 5,9%, Ramona Ioana Mezei (ALDE) 1,5%

Florin Manea (Alianța Pro București 2020) 2,6%.

Robert Negoiță a câștigat detașat alegerile din Sectorul 3

Robert Negoiță a câștigat detașat alegerile din Sectorul 3, așa că va mai rămâne patru ani la Primărie, arată exit-poll-ul CURS-Avangarde realizat la ieșirea de la urne. Pe locul doi în preferințele electoratului din Sectorul 3 a fost social-democratul Aurelian Bădulescu. Acesta a obținut 14,1% din voturi, arată datele aceluiași exit-poll.

Alegerile pentru Primăria Sectorului 4au fost câștigate de Daniel Băluță

Alegerile pentru Primăria Sectorului 4 al Capitalei au fost câștigate de Daniel Băluță(PSD) cu 55% din voturi, care s-ar menține pentru încă un mandat în funcția de primar.

Simona Elena Spătaru (PNL – USRPLUS) s-a clasat pe locul doi cu 37%, urmată la mare distanța de Ștefănel Dan Marin(PMP) cu 4,1%.

Ovidiu Zară(PER) a obținut 1,3%.

Luptă strânsă pentru Primăria Sectorului5 întreCristian Băcanu, candidatul PNL-USR/PLUS, și Cristian Popescu Piedone

Lupta pentru Primăria Sectorului 5 încă se joacă.Cristian Băcanu, candidatul PNL-USR/PLUS, și Cristian Popescu Piedone, de la Partidul Puterii Umaniste, sunt la egalitate – 27,3% , arată datele de la ora 19.30 ale exit-poll-ului făcut de CURS-Avangarde la ieșirea de la urne.

Actualul primar al sectorului, social-democratul Daniel Florea, ar fi obținut 24,3% dintre voturile electoratului care s-a prezentat la alegeri.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare în dosarul Colectiv.

Ciprian Ciucu, candidatul PNL susinut de USR-PLUS la Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu, candidatul PNL susinut de USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, a câștigat alegerile de duminică, arată rezulattele exit-poll-ulului făcut de CURS-Avangarde la ieșirea de la urne. Liberalul l-abătut astfel pe actualul edil, social-democratulGabriel Mutu.

Urmăriți B1TV.ro și pe