Rezultate parțiale: Independența Scoției a fost respinsă de 55,42% din populație

Rezultate parțiale: Independența Scoției a fost respinsă de 55,42% din populație
Foto: outsidethebeltway.com

UPDATE: 08:29: Scoţienii au votat împotriva independenţei de Marea Britanie la referendumul organizat joi, potrivit cifrelor oficiale anunţate vineri şi citate de AFP.

După numărarea voturilor din 31 dintre cele 32 de circumscripţii, 1.914.187 de persoane au votat împotriva independenţei, ceea ce reprezintă mai mult decât cele 1.852.828 de voturi necesare pentru a obţine o victorie în acest referendum, potrivit datelor oficiale anunţate de BBC.

Scoţia nu se rupe de Marea Britanie! Cele mai multe regiuni au raportat rezultate împotriva independenţei faţă de Regatul Unit. Cele mai multe voturi pentru „divorţul” uniunii de trei secole au venit din Glasgow, dar nu sunt suficiente pentru a înclina balanţa care, la această oră, arată un procent de 54% pentru unionişti.

”Voturile cu DA au fost 36.614, cele cu NU au fost 17.039. Au fost 122 de buletine de vot respinse”, este rezultatul anunțat din capitala Scoţiei, Edinburgh.

Cei mai mulţi dintre alegătorii din Scoţia s-au pronunţat împotriva independenţei faţă de Marea Britanie, conform unui exit-poll nedefinitiv. Tabăra secesionistă a fost cotată cu mai bine de jumătate din sufragii.

Tinerii scoţieni au mers şi ei la urne. A fost pentru prima dată în istorie când tinerii de 16 şi 17 ani au putut să voteze.

Urmăriți B1TV.ro și pe