Rușii sunt în agonie! Bărbații fug din țară. Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierelor (video)

Rușii sunt în agonie! Bărbații fug din țară. Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierelor (video)
Foto: captura video.

Tot mai multe imagini cu ambuteiaje kilometrice circulă pe rețelele de socializare. Bărbații ruși fug din calea războiului și postează filmulețe cu cozi uriașe de la granițele Rusiei cu Georgia, Kazahstan, Mongolia și Finlanda.

Videourile postate îi arată pe ruși, care par să încerce să evite mobilizarea parțială, stând ore întregi la coadă la punctul de control.

Rușii fug din calea războiului

În contextul  mobilizării parțiale, pe canalele de Telegram au apărut video-urile cu ambuteiajele de la granițele cu Rusia. Georgia a rămas una dintre cele mai populare destinații – radioul Echo of the Caucaus a publicat un videoclip de la un martor ocular, care arată cozi kilometrice. Șoferii intră pe banda din sens opus. Totodată, fugarii încearcă să treacă granița pe jos.

O situație similară este întâlnită și la granița dintre Rusia și Kazahstan. Potrivit imaginilor publicate, bărbații încearcă să ajungă în țara vecină cu mașina. Vameșii au lăsat oamenii să treacă.

La granița dintre Rusia și Mongolia, punctul de control Kyakhta, ambuteiajul s-a întins pe câțiva kilometri. Pasagerii așteaptă să treacă vama, filmând cozi infernale. Videoclipul a fost postat pe canalului de telegram Nexta Live.

Localnicii din Sankt Petersburg încearcă să treacă în masă granița ruso-finlandeză. Autorul imaginilor de mai jos încearcă să surprindă lungimea ambuteiajului mărind mașinile aflate în depărtare. Creșterea traficului a fost confirmată de serviciile de frontieră – pe 21 septembrie, circa 5.000 de mașini au intrat pe teritoriul Finlandei.

După anunțul mobilizării parțiale, Finlanda, Estonia și Letonia au refuzat să elibereze vize rușilor care încercau să evite recrutarea.

300.000 de rezerviști, mobilizați de Kremlin

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat, recent, că mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin se va aplica doar rușilor care au „experiență militară”. În total e vorba de 300.000 de rezerviști. Șoigu a mai spus că Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

„Cei care au servit, au o specialitate militară și experiență militară sunt supuși mobilizării. Ei reprezintă 1% din resursa totală de mobilizare”, a susținut Serghei Șoigu, care a ținut apoi să se laude că Rusia „are o resursă de mobilizare uriașă”.

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care oamenii lui au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe